UUSIMMAT

Radeon VII -näytönohjaimien grafiikkapiirin ja jäähdytysratkaisun välissä käytettävä lämpötyyny osoittautui suorituskykyiseksi

11.02.2019 13:35 | Muropaketin toimitus

Ylikellottaja Der8auer julkaisi videon, jossa hän vaihtaa Radeon VII -näytönohjaimen grafiikkapiirin ja jäähdytysratkaisun välissä olevan Hitachin lämpötyynyn nestemäiseen metalliin. Vaihdolla saavutettiin vain viisi celsiusastetta matalampi huippulämpötila.

Radeon VII -näytönohjaimet julkaistiin 7. päivä. Paljon mielenkiintoa on herättänyt näytönohjaimen grafiikkapiirin ja jäähdytysratkaisun välissä käytettävä lämpötyyny. Tarkalleen ottaen kyseessä on Hitachin valmistama TC-HM03 -lämpötyyny. Luonnollisesti valinta on herättänyt kysymyksiä suorituskyvystä. Saksalainen Der8auer vertasi alkuperäistä ratkaisua nestemäiseen metalliin. Nestemäisellä metallilla saavutettiin vain viisi celsius astetta matalampi max junction -lämpötila. Lämpötyynyn kanssa lämpötila oli 106 celsiusastetta ja nestemäisellä metallilla 101 celsiusastetta.

Yhteenvetona Der8auer totesi, ettei alkuperäistä lämpötyynyä kannata lähteä vaihtamaan ainakaan, jos näytönohjaimen jäähdytysratkaisu säilyy referenssinä. Lämpötyynyn puolesta puhuu myöskin sen pidempi käyttöikä.

Muropaketin uusimmat