UUSIMMAT

Raspberry Pi osaa nyt avata oviakin – apuna kasvojentunnistus

14.08.2022 18:10 Muropaketin toimitus

Raspberry Pi -tietokone taipuu moneen asiantuntevien harrastajien käsissä. Tällä kertaa kyseisellä vekottimella hoidetaan oven aukaisu kasvojentunnistusta hyödyntäen.

Raspberry Pi -yhteisön suosikkiharrasteita on älykotisovellutusten kehittäminen. Yksi mainitseminen arvoinen tuunailu on Dillon McCardellin projekti, jossa käytetään Raspberryä oven lukitusjärjestelmän ohjaamiseen.

McCardellin Auralock-järjestelmä hyödyntää ovien avaamisessa kameraa, joka ottaa kuvan henkilön kasvoista. Jos ovea lähestvä henkilö tunnistetaan ja hyväksytään, myös oven lukitus aukeaa. McCardellin kehittämä ovisovellus toimii paitsi manuaalisesti niin myös Android-mobiilisovelluksen kautta.

Sovelluksessa on potentiaalia myös jatkokehitykseen. Nykyisessä muodossaan sovelluksen avulla voi etäohjata oven lukkoa, hallita käyttäjätilejä, käyttää kameraa ja valita tila, jossa sovellus tunnistaa kodissa vierailevat ystävät.

AuraLock käyttää Rapberry Pi:n lisäksi 12 megapikselin kameramoduulia, servoa, magneettista ovianturia ja MCP3008 Analog to Digital Converter (ADC) -muunninta. Kaikki teknologia on sijoitettu 3D-tulostettuun koteloon, joka on luotu SolidWorksin ja Fusion360:n avulla. Lisäksi käytössä on Firebase-tietokanta ja graafinen käyttöliittymä.