UUSIMMAT

Razerilta ohjelmoitava mekaaninen yhden käden pelinäppäimistö

14.01.2013 09:54 | Sampsa Kurri | 18

Razer esitteli viime viikolla CES 2013 -tapahtuman yhteydessä uuden sukupolven Orbweaver-pelinäppäimistön, jota yritys itse kutsuu ”hansikkaaksi” pelinohjaukseen.

Orbweaver on jatkokehitetty malli Razerin aikaisemmasta Nostromo-pelinäppäimistöstä ja Orbweaveriin on päivitetty 20 kappaletta mekaanisia Cherry MX -näppäimiä. Sinisten Cherry MX -kytkimien aktivointiin tarvitaan 50 gramman voima ja kaikki näppäimet ovat ohjelmoitavissa tietokoneelle asennettavalla Razer Synapse 2.0 -sovelluksella. Lisäksi peukalolla on kahdeksansuuntainen ohjelmoitava navigaationäppäin. Muotoilussa on keskitytty käyttömukavuuteen ja kädelle, peukalolle ja kämmenelle on säädettävät tukimoduulit. Laitteen suositushinta on 136,55 euroa ja se on saatavilla heti.

Kerro kommenteissa mielipiteesi, onko erilliselle yli 100 euron hintaiselle pelinäppäimistölle tarvetta tavallisen näppäimistön rinnalla?

Razer, Lehdistötiedote

Razer, Orbweaver-tuotesivu

Keskustelu

Itsellä oli ensimmäinen, taustavaloton nostromo. Ja niin hyvin kuin se hoitikin hommansa niin en koskaan päässyt samaan mihin pystyin ohjelmoitavalla näppäimistöllä jossa tavallinen WASD.

Ehkä olin liian laiska oppimaan uuden ohjaimen käyttöä, mutta hyötyä siitä ei minulle ollut. Saipahan vähän rahaa takaisin kun myin pois.

Minäkin aikanaan nostromoa käytin. Idea oli mielestäni hyvä, mutta tuntuma ei oikein miellyttänyt. Oli jotain ideoita pultata se tuolin käsinojaan kiinni ja toiseen laittaa taso hiirtä varten, mutta ei saanut aikaseksi. Tuossa kun olisi vielä analoginen thumbstick, niin se voisi olla kiinnostava, mutta se lienee vaikea toteuttaa niin, että sille olisi tuki peleissä.

Varsin mielenkiintoinen, itselläni on nyt g13 käytössä ja siihen rakastuin kyllä samantien. Pitääkin tutustua tähän.

Käytin aikoinaan Nostromoa juuri kuten PortaDiFerro mainitsi. Käytin tovin konetta ilman pöytää, niin että istuin mekanismituolilla ja näyttö kääntyi eteen kääntyvän varren päässä. Tuolloin pelaaminen sylissä olevalla näppiksellä ei houkutellut, joten käytin Nostromoa ja hiirtä erillisillä alustoilla käsinojien päällä. Ajatuksena hyvä, mutta käyttö oli hankalaa.

Enemmän käytin Nostromoa pöydällä, niin että Nostromo ja hiiri on hyvin lähekkäin toisiaan (<20cm) ja kädet on varsin luonnollisessa asennossa. Nostromon suurin puute oli "numeronäppäinten" puute, eli näppiksessä oli vain kolme riviä näppäimiä. Se ei vaan riitä FPS-peleihin, varsinkin jos on tottunut vaihtamaan asetta numeronäppäimistä liikkumisnäppäinten yläpuolelta. Käytin dpadia aseen valintaan, mutta ei se ollut sama asia. Samoin näppäintuntuma ei ollut paras mahdollinen, varsinkin dpad oli kömpelö käyttää.

Tuossa uutukaisessa näyttäisi olevan tarpeeksi näppäimiä, mutta miksi ihmeessä siniset kytkimet? Ja miksi ei analogista thumbstickkiä? Peukalolla käytettävä isompi näppäin (välilyönti/hyppynappi) on näköjään tästä kadonnut, se olikin varsin hankala käytettävä Nostromossa. Kysymys kuuluu vaan että mistä tule nyt hyppynappi? Kenties thumbstickin yläpuolella olevasta napista, mutta on vähän turhan korkealla. Ja hinta… Ehkä tuota sitten voi kokeilla kun alelaarista alkaa saada 50-60€ hintaan.

Näin ilmottaa Razer Europe kyseisestä ohjaimesta.

Razerin mekaaninen pelinäppäimistö sopii jokaiseen käteen.

Razer lanseeraa käyttäjän muokattavissa olevan mekaanisen pelinäppäimistön, jonka ergonomisia asetuksia säätämällä se saadaan mukautumaan täydellisesti kunkin pelaajan käden muotoon.

Mutta mitenkäs oikeakätiset ????? Ei taida pystyä siirtään tuota härpäkettä toiselle puolelle. Koskahan noi laitteiden tekijät ottavat päänsä pois perseestään ja tajuaisivat että oikeakätisetkin voisivat tuollaisen haluta. Itse pelaan 7vuotta vanhalla pelinäppäimistöllä, kun ei vieläkään ole kunnollista meille oikeakätisille tarjolla.

Siniset cherryt ovat ne naksuvat. Kirjoitan tämän viestin Filcon lankulla, joissa naksuvat juurikun nuo.

Mikä järki tässä on pelikäytössä? Vaste on ylempänä kuin naksahdus, joten tuntumaa ei synny. Lisäksi infernaalinen meteli, joka ei kenties haittaa kuulokkeet päässä pelaavaa. Kunnes perheen pää tulee ja hivelee paistinpannulla takaraivoa.

@5

Elä muuta sano. Ite käytän hiirtä vasurilla ja tuo Razerin sanoma on kyllä sellasta paskaa että! Sama kun sanoisi että jokainen auto käy alaraajahalvaantuneelle!

Ihmettelen suuresti sinisten kytkinten valintaa, luulisi mustien tai punaisten olevan paljon parempi ratkaisu pelikäyttöön. Siniset kun ovat parhaimmillaan kirjoittamisessa, ei pelaamisessa.

Tällaista en hankkisi vaikka olisi kuinka paljon tahansa ylimääräistä rahaa, vuoden 2013 turhake näemmä löytyi jo heti alkuvuodesta.

Ei ole koskaan tyhmää pyytää vaan maksaa :)
Aivan täydellinen turhakehan tämä kapistus on kaikin puolin.

Tänne tuli hankittua tuo nostromo olkapääleikkauksen takia ja kaikinpuolin erittäin mukava pelata tuo sylissä. Mekaanittomuus on juuri isoin miinus joten tuo kyllä kelpaisi minulle. Silti yli 100e on aivan liikaa joten odotellaa mahdollisia muiden valmistajien versioita tai alempaa hintaa.

Tohon vielä 50 000dpi ultragigalaser pohjaan ja turhuus olis täydellisyys.

aika suolainen hinta. Jos olisi halvempi niin voisin kokeilla

Turhake? Kyllä.

N52te käyttäjänä en kuitenkaan siitä enään luopuisi ja Orbi näyttänee korjaavan lähes jokaisen valituksen aiheeni N52testä. Palmrest alue tukevampi eli ei keikkaa. Päästy eroon rullasta. "spacebar" on nyt tuollainen iso läpyskä (ellei ne nyt sitä ole kokonaan poistanu) eli luulis vastaavan paremmin painalluksiin ja viimeisenä tehneet tuosta peualonapista erilaisen ja lisänneet vielä yhden rivin nappeja mikä on todella bueno. Ainoa asia mikä arveluttaa on tuo tattimallin dpad, itse pidin enemmän tavallisesta digitaalisesta dpadistä, mutta hankala kokeilematta haukkua.

Hinta kyllä varsin suolanen, mutta niin on mekaanisilla näppiksilläkin ja hyvinhän näillä kalvonäppäimilläkin naputtelee ja pelailee.

Eipä vielä noi viritykset voita Zboard Fang ohjainta, mutta yritys on hyvä.

Vaikuttaa hyvälle. G13 ajannut suurimmmaksi osaksi asiansa.
Razerilla ei vain ole laadun valvonta ollut kovin hyvällä tasolla…
Pitää testiin ottaa jossain vahteessa :)

jep eli kaikki jolla on G13 ei kannata vaivaitua tuohon sontaan näppejään työntämään. Sen minkä häviät hitonmoisessa kliksuttelussa analogi peukku tikussa.

Muropaketin uusimmat