Razerin futuristinen ja hintava RGB-kasvomaski ei suojaa käyttäjää luvatulla tavalla

13.01.2022 12:27 | Muropaketin toimitus

Razer on mainostanut sadan dollarin hintaista Zephyr-nimistä RGB-maskiaan N95-maskina. Todellisuudessa maski ei suojaa käyttäjäänsä N95-standardin tasoisesti.

Pelaajille tuotteita valmistavan Razerin muovinen, sisävaloilla varustettu maski on futuristisen ja tyylikkään näköinen. Siitä huolimatta maskia ei välttämättä kannata käyttää, sillä YouTubaaja Naomi Wu sai selville, ettei N95-maskiksi mainostettu Zephyr oikeasti täytä sille annettuja vaatimuksia. Näin maski ei suojaa käyttäjäänsä kunnolla.

Razer on sittemmin poistanut maininnat N95-standardista Zephyrin mainosmateriaalista. Nyt valmistaja huomauttaa, ettei maskia tule käyttää esimerkiksi sairaaloissa. Wu ei kuitenkaan pidä pelkkää markkinointimateriaalin päivitystä riittävänä toimenpiteenä, ja näkee Razerin mainostaneen tuotettaan valheellisesti.

Muokattu 14.1.2022 klo 15.45; Razer kommentoi uutista Muropaketille uutista täsmentämällä, että suodatin on testattu tarjoamaan 95 prosenttisen suodatustehon (PFE) hiukkasia vastaan ja 99 prosenttisen suodatuksen bakteereja vastaan (BFE). Sitä ei siis tällä hetkellä markkinoida N95-luokiteltuna suodattimena. Kaikki viittaukset N95-tasoiseen suodatustehoon ollaan poistamassa Razerin toimesta.