UUSIMMAT

Razerin vihreiden USB-liittimien suunnittelu maksoi $380 000

15.03.2014 15:35 | Ville Suvanto

Pääasiassa pelikäyttöön suunnattuihin tuotteisiin keskittynyt Razer on pitänyt kiinni musta-vihreästi värilinjastaan. Yritys uudisti aiemmin tällä viikolla Blade Pro- ja Blade-kannettaviaan NVIDIAn uusilla näytönohjaimilla ja molemmissa malleissa on tyyliin sopivasti käytössä myrkyn vihreät USB-liittimet. Näinkin pieni asia ei ole kuitenkaan tullut yritykselle halvaksi, sillä suunnitteluun on palanut peräti 380 000 dollaria.

Razerin toimitusjohtaja Min-Liang Tan oli kertonut Fast Company -sivustolle, miksi vihreiden USB-liittimien suunnitteluun oli ylipäätään haluttu käyttää satoja tuhansia dollareita. Tan kuvailee itseään johtajaksi, jolla on kädet monessa sopassa mukana, ja hänen mukaansa vihreän sävy oli oltava juuri oikeanlainen, jotta se sopi Razerin muuhun värimaailmaan.

Min oli lähettänyt kolme Razerin työntekijää Taiwanissa sijaitsevaan Gigabyten tuotantolaitokseen, jossa Razerin laitteet valmistetaan. Työntekijät olivat valvoneet USB-liittimien toimeenpanoa ja varmistaneet, että sävy pysyy samana. Min oli itse myöhemmin lentänyt perässä varmistamaan asian. Normaalisti USB 3.0 -liittimet ovat sinisiä ja USB 2.0 -liittimiä mustia. Razerin tietyn sävyn vihreiden liittimien valmistus on huomattavasti kalliimpaa, koska niiden tuotantomäärä on minimaalinen verrattuna esimerkiksi sinisiin USB 3.0 -liittimiin.

Fast Company, Why Razer Spent $380K Redesigning The USB Port