UUSIMMAT

Ryzen 3000 -sarjan prosessoreiden boost-kellotaajuuksia korjaava BIOS-päivitys saataville viimeistään lokakuun alussa

12.09.2019 12:55 | Muropaketin toimitus

AMD vahvisti blogissaan, että se on saanut valmiiksi AGESA 1003ABBA -firmwaren ja aloittanut jakelun emolevyvalmistajille. Valmistajien BIOS-päivitysten jakelu käynnistynee kolmen viikon kuluessa.

AMD julkaisi uuden blogikirjoituksen, jossa se käsittelee uuden AGESA 1003ABBA -firmware-päivityksen muutoksia. Eniten huomiota herättänyt kohta on tietenkin Ryzen 3000 -sarjan prosessoreiden ilmoitettua alemmaksi jääneet boost-kellotaajuudet. Firmware-päivitys lupaa korjaavan tilanteen. Päivityksen arvioidaan kasvattavan boost-kellotaajuuksia 25-50 megahertsiä. Parannus voi myös olla suurempi tai pienempi, kokoonpanosta ja jäähdytyksestä riippuen.

Firmware-päivitys lupaa myös prosessorin käyttöjännitteen pysyvän aiempaa alempana työpöytäkäytössä. Tavoitteena on, etteivät kevyet työkuormat nostaisi käyttöjännitettä tarpeettoman korkealle. Päivitys ei kuitenkaan määritä kattoarvoa, sillä työpöytäkäytössä on työkuormia, jotka tarvitsevat korkeita boost-kellotaajuuksia ja niille pyritään yhä tarjoamaan tarvittavaa suorituskykyä.

AGESA 1003ABBA -firmware-päivityksen jakelu emolevyvalmistajille on siis alkanut. AMD arvioi, että valmistajat saavat testauksiensa jälkeen emolevyjen BIOS-päivitykset jakeluun kolmen viikon kuluessa.

Muropaketin uusimmat