AMD:n Ryzen 5000 -suorittimet eivät ehkä olekaan vikaherkkiä

20.02.2021 11:55 | Muropaketin toimitus

Uutisoimme aiemmin PowerGPU:n väitteistä, että Ryzen 5000 -sarjan suorittimet saapuisivat usein vikaantuneina. Tästä ei kuitenkaan ole tiettävästi todisteita ainakaan Euroopan markkinoilla.

PowerGPU sanoi, että heidän vastaanottamastaan viidestäkymmenestä Ryzen 5000 -sarjan suorittimesta on kahdeksan ollut viallisia. Alkuperäinen PowerGPU:n twiitti on kuitenkin jostain syystä poistettu.

Suuren saksalaisen jälleenmyyjän MindFactoryn mukaan ei ole todisteita siitä, että Ryzen 5000 -sarjan suorittimet olisivat erityisen vikaherkkiä. Heillä on huomattavasti enemmän vertailupohjaa aiheesta, eikä AMD:n suorittimen vikaantumisaste ole tavallisesta poikkeava, ja se verrattavissa Intelin suorittimien toimintavarmuuteen.

Vikaantuneiden prosessoreiden määrä liikkuu molemmilla valmistajilla noin 0,2 ja 1 prosentin välillä suorittimen mallista riippuen. Vikaantumishuhuissa kuitenkin saattaa olla jonkinlaista perää, sillä asiantuntija Francios Piednoelin mukaan Taiwanissa on törmätty useisiin viallisiin Ryzen 5000 -sarjan suorittimiin

Muropaketin uusimmat