Samsung julkaisi nopeat ulkoiset X5 SSD -asemat

30.08.2018 18:20 | Muropaketin toimitus

Uudet X5 SSD-asemat hyödyntävät tiedonsiirrossa Thunderbolt 3 -liitäntää ja niiden luku- ja kirjoitusnopeudet nousevat omaan luokkaansa ulkoisten asemien joukossa.

Samsung on julkaissut uudet ulkoiset X5 SSD-asemat. Asemien vahvuutena on niiden hyödyntämä Thunderbolt 3 -liitäntä, jonka siirtokapasiteetti on parhaimmillaan 40 gigabittiä sekunnissa. Tämä antaa tilaa asemien tiedonsiirtonopeuksille. Asemille luvataan jopa 2,8 gigatavun sekuntinopeus niiltä luettaessa ja 2,3 gigatavun sekuntinopeus niille kirjoitettaessa. Lehdistötiedotteen mukaan tämä tarkoittaa käytännössä esimerkiksi 20 gigatavun kokoisen tiedoston siirtämistä paikasta toiseen 12 sekunnissa. Asemat tukevat myös NVMe-protokollaa.

Asemien liiallista lämpeämistä pidetään kurissa koteloinnin alle piilotetulla lämpörivalla. Koteloinnin kerrotaan pitävän pintalämpötilat alle 45 asteessa. Lisäksi koteloinnin ansiosta asema kestää hieman rajumpiakin pudotuksia. Asemien ulkomitat ovat 119 x 62 x 19,7 millimetriä.

Asemat tulevat myyntiin 3. syyskuuta 512 gigatavun sekä yhden ja kahden teratavun kapasiteeteilla, mutta niiden houkuttelevuutta varjostaa hinnoittelu. Suositushinnat pienimmästä suurimpaan ovat 419, 729 ja 1449 euroa.