Uusimmat

Samsung julkaisi ohuimman mobiili-LCD:n

22.11.2006 15:16 Ville Suvanto

Samsung on julkaissut protoversion ainoastaan 0,82 millimetriä paksusta QVGA LCD -näytöstä, joka kykenee 500:1-kontrastisuhteeseen ja 300 nitsin kirkkauteen. Näytön paksuus vastaa luottokorttia ja ohittaa aiemman ohuimman näytön 0,07 millimetrillä.

Samsung mainostaa uusien ohuiden näyttöjen olevan uuden i-Lens-mobiilitekniikan aikaansaannosta. i-Lensin avulla Samsung on kyennyt yhdistämään paneelin ja sitä suojaavan kerroksen yhteen iskunkestävään moduuliin. ”Samsungin tutkimus- ja tuotekehityksen tulokset, mukaan lukien LCD-näyttömoduulin ohennus ja vahvistettu iskunkestävyys, tulevat mahdollistamaan, että asiakkaamme kykenevät kehittämään eriytyneitä ja toimintavarmempia erikoisohuita tuotteita”, kommentoi Samsungin mobiilinäyttötiimin toimitusjohtaja Yun Jin-hyuk.

Yritys muistuttaa myös, että normaaleissa matkapuhelimissa on kahden – kolmen millimetrin väli LCD-näytön ja suojakerroksen välillä. i-Lens-prosessilla väli on sulautettu suoraan LCD-näyttöön, mikä säästää tilaa huomattavasti. Uudet 2,1- ja 2,2-tuuman näytöt siirtyvät massatuotantoon ensi vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.

DailyTech, Samsung Reveals World’s Slimmest Mobile LCD Screen