Samsung päivitti Odyssey-mallistoaan – Neo G9 ja Odyssey OLED G9 -pelinäytöt tarjoavat vaikuttavat speksit ja suuren koon

03.01.2023 20:23 Muropaketin toimitus

Samsung esitteli kaksi vaikuttavaa näyttöä pelaamiseen. Toinen niistä on varustettu OLED-teknologialla.

Eteläkorealainen tietotekniikkajätti Samsung päivitti Odyssey-pelinäyttöjen mallistoaan. Odyssey Neo G9- ja Odyssey OLED G9 -näytöt soveltuvat teknisten ominaisuuksiensa puolesta vaativaankin pelaamiseen.

Quantum Mini LED -tekniikalla varustettu Neo G9 (G95NC) tuo peliharrastajille erittäin leveän 32:9 kuvasuhteen ja 7680 x 2160 -tarkkuuden, ja sulavuuden puolestaan takaa 240 hertsin virkistystaajuus. Koko on vaikuttavasti 57 tuumaa ja kaarevuus 1000R.

Näytölle on myönnetty HDR 1000 -hyväksyntä, jonka pitäisi taata laadukkaat valot ja varjot pelikokemuksiin. Näytöstä löytyy myös DisplayPort 2.1 -liitäntä luvatusti häviöttömällä ja häiriöttömällä DCS (Display Stream Compression) -pakkausteknologialla.

Hiukan pienemmän OLED G9 (G95SC) -näytön koko on 49 tuumaa 1800R-kaarevuudella, ja kuvasuhde on 32:9. OLED G9 on Quantum Dot -tekniikalla varustettu OLED-näyttö, jonka valaistusta ohjataan pikselikohtaisesti, tarjoten näin loistavan väri-kontrastisuhteen ja mustan tason. Paneeli ei ole riippuvainen taustavalosta, ja se toimii ilman värisuodattimia.

Odyssey OLED G9:ssä on 0,1 millisekunnin vasteaika ja 240 hertsin virkistystaajuus, joten pelikokemukset sujuvat sulavasti.

Erikoisominaisuutena näytössä on Prime Videon, Netflixin ja YouTuben sovellukset Smart Hubin tarjoamana. Käyttäjät voivat sen avulla nauttia sisällöstä ilman tietokonetta. Lisäksi näyttö tarjoaa Samsung Gaming Hub -suoratoistoalustan, jonka avulla voi pelata pelejä pilvipalveluiden kautta. Kumppaneina toimivat ainakin Xbox ja Nvidia GeForce Now.

Näyttöjen hinta- ja saatavuustietoja ei vielä ole. Mainittakoon kuitenkin, että edellisen sukupolven Neo G9 kustantaa noin 2000 euroa.