Samsungilta esitteli uusia näyttöjä CES-messuilla – Uutuuksia kolmeen mallisarjaan

03.01.2022 10:32 | Muropaketin toimitus

Samsung on täydentänyt näyttövalikoimaansa uusilla huippumalleilla. Odyssey Neo G8 -näyttö on saanut HDR 2000 -luokituksen, kun taas Smart Monitor M8 on kutistettu pienempiin kuoriin. UHD Monitor S8 on suunniteltu luovan työn ammattilaisille.

Uutuusmallistossa 32-tuumainen Odyssey Neo G8  (mallinimi: G85NB) edustaa pelinäyttöjä. Se on ensimmäinen näyttö, joka yhdistää 4K-tarkkuuden, 1000R-kaarevuuden, 240 hertsin virkistystaajuuden ja yhden millisekunnin vasteajan (GtG). Uutta on myös Quantum Mini LED -taustavalotekniikka, jonka myötä näyttö on saanut mysö HDR 2000 -luokituksen. Tämä kielii näytön yltävän peräti 2000 nitin enimmäiskirkkauteen. Käytössä näytön värit heijastuvat myös käyttäjän ympäristöön CoreSync-valaistuksen avulla.

Vuoden 2022 malliston 32-tuumainen Smart Monitor M8 (mallinimi: M80B) on vain 11,4 millimetriä paksu, eli noin 75 prosenttia ohuempi kuin edeltäjänsä. Näytön UHD-paneeli näyttää 99-prosenttisesti sRGB-värit ja yltää 400 nitin kirkkauteen. Smart TV -ominaisuudet ja tuottavuussovellukset on sisällytetty suoraan näyttöön. Smart Monitor M8:n mukana tulee myös magneetilla liitettävä SlimFit Cam -kamera, joka mahdollistaa videopuhelut, ja näytön sisäänrakennettu videopuhelusovellus tukee suosituimpia puhelusovelluksia, kuten esimerkiksi Google Duo. Smart Monitor M8 -mallissa on USB Type-C -liitäntä, joka mahdollistaa myös 65 watin latauksen.

Uutuuskattauksen täydentää UHD Monitor S8 (mallinimi: S80PB), joka on saatavilla 27- ja 32-tuumaisena versiona. Näyttö kattaa DCI-P3-värit 98 prosenttisesti. 32-tuumaiselle versiolle on myönnetty myös DisplayHDR 600 -luokitus. Näytön kerrotaan valmistajan tiedotteessa olevan myös maailman ensimmäinen UL (Underwriter Laboratories) -varmennettu heijastamaton Glare Free -näyttö. Näyttöpaneelin yläosan mattapinta vähentää valon heijastuksia ja mahdollistaa näin häiriöttömän työympäristön myös silloin, kun varjostushuppu ei ole käytössä. Molemmissa kokoluokissa on 90-wattinen USB Type-C -lataus ja LAN-liitäntä. Näyttöjen jalustat mahdollistavat laajat korkeus-, kierto ja kallistussäädöt sekä tukevat Pivot-kääntöominaisuutta. Näytöt tukevat myös VESA-kiinnitysstandardia.

”Samsungin vuoden 2022 mallisto edustaa näyttöinnovaatioiden seuraavaa sukupolvea ja se vastaa niin pelaajien kuin vaativimpienkin suunnittelijoiden vaatimuksiin. Olemme ylpeitä voidessamme toimittaa saataville näyttöjä, jotka parantavat käyttäjien kokemusta ja vastaavat erilaisiin käyttötarpeisiin”, kertoo Ossi Luoma, Samsung Suomen IT-tuotteiden myyntipäällikkö.

Samsungien uusien mallien tarkat hinnat ja myyntituloajankohdat selviävät myöhemmin.

Muropaketin uusimmat