Samsungilta hyvä toisen neljänneksen tulos myös komponenttipuolella – muistipiirien ja OLED-paneelien kysyntä kasvussa

28.07.2016 11:57 | Juha Kokkonen

256GB UFS 2.0

Samsung julkisti tänään toisen vuosineljänneksen osavuosikatsauksensa , jonka sisältö oli suurimmilta osin positiivista luettavaa – sekä liikevaihto (+5 %) että liikevoitto (+18 %) kasvoivat selvästi edelliseen neljännekseen ja viime vuoteen nähden.

Puolijohdeyksikön liikevaihto oli toisella neljänneksellä noin 10,7 miljardia dollaria ja liikevoitto noin 2,35 miljardia dollaria. Liikevaihto kasvoi vuoden takaiseen noin 16 %, mutta liikevoitto pieneni noin 29 %. Samsungin raportin mukaan muistipiirien kysynnän kasvu jatkui vahvana toisella neljänneksellä ja korkean tiheyden NAND- ja DRAM-piirit näyttelivät merkittävää osaa muistibisneksen tuloissa. Samalla tuotantokustannuksia saatiin alennettua valmistusprosessin kehittyessä.

NAND-piirien kysyntää ajaa yrityspuolen vahva siirtyminen kiintolevyistä SSD-levyihin ja mobiilipuolella kysyntä suurien korkean tiheyden piirien (>64 Gt) suhteen on kasvussa. Myös DRAM-piirien osalta suurin kysyntä löytyi mobiili- ja serveripuolen korkean tiheyden tuotteista. Järjestelmäpiirien osalta kysynnän kerrotaan vahvistuneen erityisesti 14 nm prosessilla valmistettavien tuotteiden suhteen ja kamerapuolella korkean tarkkuuden kuvansensorien osalta.

Yrityksen näyttöpaneeliyksikkö muodosti noin 5,7 miljardin dollarin liikevaihdon, mutta vain pikkuruisen 12 miljoonan dollarin liikevoiton. OLED-paneelien toimitusmäärin kerrotaan kuitenkin olleen kasvussa ja uuden LCD-paneelien kysynnän kerrotaan palautuvan hiljalleen kysynnän ja tarjonnan välillä vallinneesta epätasapainosta. Samsung uskoo näyttöpaneelien kysynnän kasvun jatkuvan myös vuoden jälkimmäisellä puoliskolla. OLED-paneelien osalla yritys aikoo painostaa erityisesti  taipuisiin ja korkean resoluution näyttöihin.