UUSIMMAT

Samsungilta julkaisi uusia televisiomalleja Micro LED-, Neo QLED- ja Lifestyle TV -mallistoihin

03.01.2022 12:14 | Muropaketin toimitus

Samsung julkaisi jo aiemmin uusia näyttöjä juuri ennen CES 2022 -tapahtuman alkua. Niiden lisäksi valmistaja on julkaissut uusia televisioita Micro LED-, Neo QLED- ja Lifestyle-televisiomallistoihin.

Samsungin televisiomalliston huipulle asettuvat Micro LED -tekniikkaan perustuvat mallit. Tässä itsevalaisevassa taustavalotekniikassa käytetään 25 miljoonaa mikrometrin kokoista LED-valoa, jotka tuottavat yksittäin valoa ja väriä. Samsung toi ensimmäiset mallit myyntiin viime vuonna, mutta nyt Samsung esitteli uudet malliversiot kolmessa eri koossa: 110-, 101- ja 89-tuumaisena.

Micro LEDin 2022 -mallisto tukee 20-bittistä harmaasävysyvyyttä ja se kykenee toistamaan näyttämään 100 prosenttia DCI- ja Adobe RGB -väreistä. Käytettävyyttä parantamassa on Multi View -toiminto, joka antaa mahdollisuuden katsella sisältöä neljästä eri lähteestä samanaikaisesti. Tämä onnistuu vieläpä mistä tahansa tai kaikista neljästä HDMI-liitännästä jopa 4K-resoluutiolla ja 120 fps:n ruudunpäivitysnopeudella. Äänentoisto on sekin nyt Dolby Atmos -yhteensopiva.

Myös Neo QLED -mallisto päivittyi. Tämän vuoden Neo Quantum -prosessori esittelee BLU:n (taustavaloyksikön), jossa on edistynyt kontrastikartoitus ja 14-bittinen sävykäsittely. Tämän kerrotaan tehostavan Quantum Mini LED -taustavalojen hallintaa. Lisäksi käytössä on uusi Shape Adaptive Light -tekniikka, jossa Neo Quantum -prosessoria analysoi viivoja, muotoja ja pintoja Quantum Mini LED -valon muodon hallitsemiseen.

Lisäksi Samsungin 2022 Neo QLED:ssä on EyeComfort-tila, joka säätää automaattisesti näytön kirkkautta ja sävyä sisäänrakennetun valoanturin ja auringonlasku- ja auringonnousutietojen perusteella. Äänipuolella uutta on Object Tracking Sound Pro, joka ohjaa äänen liikkumista huoneessa. OTS Pro sisältää myös ylöspäin suunnatut kaiuttimet, ja 2022 Neo QLED toistaa myös Dolby Atmos -äänet.

Vuoden 2022 Lifestyle TV -mallien merkittävin uutuus on The Frame-, The Sero- ja The Serif -mallien saama uusi mattapintainen näyttö, jossa on heijasteita ja sormenjälkiä estäviä ominaisuuksia.

Kaikkiin vuoden 2022 uutuusmalleihin on luvassa myös Uusi Smart Hub -käyttöliittymä. Valmistaja kertoo, että uuden Smart Hubin avulla käyttäjien on helppo löytää suosikkisisältöänsä. Smart Hubin sivupalkki mahdollistaa myös siirtymisen eri kategorioiden, kuten Media, Gaming Hub ja Ambient, välillä. Näistä Gaming Hubin avulla pelaajat voivat löytää ja liittyä peleihin nopeammin pelien suoratoistopalveluiden kautta. Pelaajat pääsevät käyttämään laajaa pelikirjastoa Samsungin kumppanuuksien kautta (NVIDIA GeForce Now, Stadia ja Utomik), mutta ominaisuus ei ole saatavilla Pohjoismaiden markkinoilla tässä vaiheessa.

Samsungin uusien televisioiden hinnat ja tarkat myyntituloajat selviävät myöhemmin.