UUSIMMAT

Samsungilta markkinoiden ensimmäiset UFS-muistikortit

07.07.2016 15:04 | Juha Kokkonen | 4

samsung-ufs-memorycard-1-070716

Samsung on esitellyt markkinoiden ensimmäiset JEDEC Universal Flash Storage (UFS) 1.0 Card Extension Standardiin perustuvat muistikortit. Samsungin mukaan uudet UFS-kortit tarjoavat merkittävän suorituskykyparannuksen irrotettavien tallennusratkaisujen markkinoille. Korttien kerrotaan soveltuvan erityisesti järjestelmäkameroihin, 3D VR -kameroihin, action-kameroihin sekä kuvauskoptereihin.

256 gigatavun UFS-muistikortin kerrotaan kykenevän jopa 530 megatavun luku- sekä jopa 170 megatavun kirjoitusnopeuteen sekunnissa. Lukutoiminnoissa se on noin viisi kertaa tyypillistä UHS-1 microSD-muistikorttia nopeampi ja satunnaislukutoiminnoissa jopa yli 20 kertaa nopeampi. Kirjoitusnopeudessa UFS-kortti on jopa tuplasti  huippuluokan microSD-kortteja ripeämpi.

samsung-ufs-memorycard-2-070716

Parhaan mahdollisen tiedonsiirtosuorituskyvyn ja -energiatehokkuuden saavuttamiseksi UFS-kortit tukevat useiden komentojen yhtäaikaista suorittamista käskyjonoilla. Yhtäaikaiset luku- ja kirjoitusoperaatiot onnistuvat dedikoitujen väylien avulla, mikä samalla kaksinkertaistaa väylänopeuden.

Fyysisesti UFS-muistikortti näyttää kohtalaisen paljon microSD-kortilta, mutta sen pinnisijoittelu ja toisen kyljen ”evämuotoilu” poikkeaa olennaisesti edellä mainitusta. Toistaiseksi markkinoilta ei löydy UFS-muistikorttien kanssa yhteensopivia laitteita.

Keskustelu

Nyt tarvisi vain puhelimia, joissa olisi tarpeeksi nopea väylä näiden hyödyntämiseen.

Yksi korttityyppi joka pian kuolee pois. Miksi tarvitaan uusi, kun microsd korttien valmistuksessakin niiden hitaus on valmistajien oma ratkaisu hinnan vuoksi.

StevenFlop

Yksi korttityypi joka pian kuolee pois. Miksi tarvitaan uusi, kun microsd korttien valmistuksessakin niiden hitaus on valmistajien oma ratkaisu hinnan vuoksi.

Enpä usko että kuolee. UFS:ssä on vielä paljon enemmän potentiaalia ja älypuhelimien sisäisissäkin muisteissa valmistajat ovat jo alkaneet siirtyä eMMC:stä UFS:ään.

Juha Kokkonen

Enpä usko että kuolee. UFS:ssä on vielä paljon enemmän potentiaalia ja älypuhelimien sisäisissäkin muisteissa valmistajat ovat jo alkaneet siirtyä eMMC:stä UFS:ään.

Näissä kilpailevissa korteissa on se hyvä puoli että se saa vipinää SD-kortin kehitykseen. Tämä aikanaan aiheutti SDHC-kortin kehityksenkin.
Itse en kyllä usko että puhelimiin korttipaikkoja aletaan rakentaa, kun ovat niitä eroon pääseet.
Samoihin lukemiin päästäisiin jos valmistajat tekisivät muistikortit MLC-tekniikalla.
Itse en usko miksi jollain toisella tekniikalla kortteja alettaisiin tekemään, muuten kuten microsd kortteja, halvimmalla ja hitammalla tekniikalla.

https://www.sandisk.com/about/media…-card-featuring-worlds-fastest-transfer-speed

Ilmeisesti tämä uusi tekniikka on kuin monta sd-korttia rinnakkain, joten nopeus nousee sen vuoksi.
Mutta Samsung hallitsee patentteja, joten voi olla ongelmallista tehdä saman tyyppistä sd-korttia.

Muropaketin uusimmat