Uusimmat

Samsungilta markkinoiden ensimmäiset UFS-muistikortit

07.07.2016 15:04 Juha Kokkonen

samsung-ufs-memorycard-1-070716

Samsung on esitellyt markkinoiden ensimmäiset JEDEC Universal Flash Storage (UFS) 1.0 Card Extension Standardiin perustuvat muistikortit. Samsungin mukaan uudet UFS-kortit tarjoavat merkittävän suorituskykyparannuksen irrotettavien tallennusratkaisujen markkinoille. Korttien kerrotaan soveltuvan erityisesti järjestelmäkameroihin, 3D VR -kameroihin, action-kameroihin sekä kuvauskoptereihin.

256 gigatavun UFS-muistikortin kerrotaan kykenevän jopa 530 megatavun luku- sekä jopa 170 megatavun kirjoitusnopeuteen sekunnissa. Lukutoiminnoissa se on noin viisi kertaa tyypillistä UHS-1 microSD-muistikorttia nopeampi ja satunnaislukutoiminnoissa jopa yli 20 kertaa nopeampi. Kirjoitusnopeudessa UFS-kortti on jopa tuplasti  huippuluokan microSD-kortteja ripeämpi.

samsung-ufs-memorycard-2-070716

Parhaan mahdollisen tiedonsiirtosuorituskyvyn ja -energiatehokkuuden saavuttamiseksi UFS-kortit tukevat useiden komentojen yhtäaikaista suorittamista käskyjonoilla. Yhtäaikaiset luku- ja kirjoitusoperaatiot onnistuvat dedikoitujen väylien avulla, mikä samalla kaksinkertaistaa väylänopeuden.

Fyysisesti UFS-muistikortti näyttää kohtalaisen paljon microSD-kortilta, mutta sen pinnisijoittelu ja toisen kyljen ”evämuotoilu” poikkeaa olennaisesti edellä mainitusta. Toistaiseksi markkinoilta ei löydy UFS-muistikorttien kanssa yhteensopivia laitteita.

Juha Kokkonen

Muropaketin uusimmat