Uusimmat

Samsungilta sylinterimäinen ArtPC Pulse integroidulla Harman/Kardon-kaiuttimella

12.10.2016 17:48 Petrus Laine

Samsung ArtPC Pulse

Samsung on ollut viime kuukaudet parrasvaloissa vähemmän mukavissa merkeissä, kiitos Galaxy Note 7 -puhelinten räjähdysherkkyyden, joka johti lopulta koko tuotteen takaisinkutsuun ja lopetukseen. Puhelimet ovat kuitenkin vain yksi Samsungin lukuisista toimialoista, joihin kuuluvat myös tietokoneet.

Samsung on esitellyt uuden sylinterimäisen ArtPC Pulse -tietokoneen, jonka design tuo eittämättä mieleen muun muassa Applen Mac Pro -tietokoneet. Sylinterin sisään on ahdettu mallista riippuen 6. sukupolven Core i5- tai i7-prosessori, 8 tai 16 Gt muistia, 256 Gt:n SSD-asema ja AMD:n Radeon RX 460 -näytönohjain. Core i7 -mallissa on lisäksi 1 teratavun perinteinen kiintolevy.

Sylinterin takaa löytyy neljä USB -liitäntää, yksi USB Type-C -liitäntä, kuulokeliitin, verkkoliitin, SD-kortinlukija ja HDMI-ulostulo sekä tietenkin virtapistoke. Sylinterin päällä on puolestaan Harm/Kardonin suunnittelema kaiutinelementti, joka lupaa tykitellä ääniään kaikkiin mahdollisiin suuntiin. Kaiuttimen kyljestä löytyy myös lukitusvipu, jonka funktio jää ainakin toistaiseksi arvoitukseksi.

Amazon-verkkokaupan listauksen mukaan pakettiin kuuluu myös laajennosmoduuleita, ja esimerkiksi Core i7 -mallin 1 teratavun kiintolevy on toteutettu sellaisella. Valitettavasti ainakaan kuvista ei käy ilmi, miten moduulit käytännössä toimivat ja mihin ne liitetään. Samsung ArtPC Pulsesta uutisoi muun muassa PCWorld.

Samsung ArtPC on ennakkotilattavissa tällä hetkellä ainakin Amazonista. Tuotteet saapuvat virallisesti myyntiin kuluvan kuun 28. päivä. Core i5 -prosessorilla varustettu malli on hinnoiteltu Amazonissa 1200 dollariin ja Core i7 -malli 1600 dollariin.