Uusimmat

Samsungilta uusi 5K-tarkkuuden ViewFinity S9 -näyttö – osaa hyödyntää puhelinta näytön säätämiseen

Samsung ViewFinity S9. Kuva: @ Samsung

03.08.2023 20:44 Muropaketin toimitus

Samsung laajensi ViewFinity-näyttövalikoimaansa julkistamalla 27-tuumaisen ViewFinity S9 -mallin, joka on suunnattu niin työ- kuin viihdekäyttöön.

S90PC-mallimerkinällä myyntiin tuleva 27 tuuman uutuusnäyttö perustuu 5K (5 120 x 2 880) -resoluutioon yltävään IPS-paneeliin, mikä tuottaa ruudulle 218 pikseliä tuumalle. Paneelin ilmoitetaan valmistajan mukana kattavan DCI-P3 -väriskaalan 99 prosenttisesti. Näytön väritoisto on tehtaalla kalibroitu saavuttamaan Delta E<21 -väritarkkuus. Kirkkautta on tarjolla 600 kandelaa neliömetrille.

ViewFinity S9 hyödyntää lisäksi älypuhelimen (tietyt Samsungin huippumallit ja iPhonet) avulla ohjattua Smart Calibration -ominaisuutta. Käyttäjät voivat siis mukauttaa näytön asetuksia ilman erillisiä kalibrointilaitteita. SmartThings-sovelluksen avulla käyttäjät voivat perustilassa kalibroida valkotasapainon ja gamma-asetukset. Ammattilaistilaa hyödyntämällä pääsee käsiksi värilämpötilan, luminanssin, väriavaruuden ja gamma-asetusten kalibrointiin.

ViewFinity S9:ssä on Thunderbolt 4- ja mini-DisplayPort -liitännät USB-C:n lisäksi. Thunderbolt 4 -liitännällä käyttäjät voivat ladata laitteita jopa 90 watin teholla ja siirtää tietoja jopa 40 gigabitin sekuntinopeudella. Näyttö on myös varustettu sisäänrakennetulla 4K SlimFit -kameralla, joka on kallistettavissa käyttäjän näytön kulmaan sopivaksi, ja automaattinen kehystys -toiminto pitää käyttäjän kuvassa, vaikka tämä vaihtaisi asentoa.

Sisäänrakennetut Smart TV -sovellukset mahdollistavat myös TV-kokemuksen. Tätä auttavat myös sisäänrakennetut, melutasoa säätävät kaiuttimet sekä erillinen kaukosäädin. Varsinainen pelinäyttö ei ole kyseessä, sillä ruudun päivitysnopeus on vain 60 hertsiä.

Valmistajan tiedotteen mukaan ViewFinity S9 -näyttö on ostettavissa Pohjoismaissa elokuun puolivälistä alkaen. Suomessa ViewFinity S9:n hinta on 1599 euroa.