UUSIMMAT

Samsungin firmware-päivitys 960 Pro SSD -asemille aiheuttaa ongelmia

30.11.2017 13:52 | Muropaketin toimitus

Samsung 960 Pro SSD -asemille tarjottu 3B6QCXP7-päivitys on aiheuttanut lukuisille käyttäjille ongelmia. Valmistaja on ongelmien paljastuttua poistanut firmware-päivityksen jakelusta.

Samsungin tuorein firmware-päivitys 3B6QCXP7 on aihettanut merkittäviä ongelmia useilla käyttäjillä. Päivityksen myötä asemalla on ilmennyt jäätyilyä, joka on kestänyt muutamista minuuteista jopa kymmeneen minuuttiin. Sen aikana aseman käyttöaste on sata prosenttia, mutta todellisuudessa luku-ja kirjoitusnopeudet ovat pyöreä nolla.

Osalla käyttäjistä SSD-aseman kirjoitusnopeudet ovat laskeneet radikaalisti, mutta lukunopeudet ovat säilyneet ennallaan. Käyttäjät ovat raportoineet uusimman firmwaren ongelmista Samsungin foorumeilla sekä Overclock.net-sivuston foorumeilla. Samsung on vetänyt ongelmia aiheuttaneen firmware-päivityksen nyttemmin pois ja tällä hetkellä tuorein versio onkin 2B6QCXP7.

Mikäli asemalleen on ehtinyt ajaa tuon firmware-päivityksen, asiasta kannattaa olla yhteydessä Samsungin tukeen. Toinen vaihtoehto on odottaa seuraavaa firmware-päivitystä. Uudesta firmware-päivityksestä ei toistaiseksi ole mitään vahvistettua tietoa tai aikataulua.