Uusimmat

Samsungin huippunopea SSD-asema sai kilpailijan – Western Digital WD_Black SN850 NVMe SSD -asemasta löytyy komea LED-valokin

12.10.2020 08:55 Markku Leppilampi

Western Digital julkaisi viime viikolla uuden tuotteen WD_Black -tuoteperheeseensä. Kyseessä on huippunopea SSD-asema.

WD_Black SN850 NVMe SSD -asema käyttää PCIe 4.0 -väylätyyppiä ja M.2 2280 -liitäntää. NVMe-protokolla ja PCIe 4.0 -väylätuki takaavat erittäin nopean suorituskyvyn Samsung SSD 980 PRO -aseman tapaan.

Kapasiteettia on tarjolla kolmena eri versiona: 500 gigatavua, 1 ja 2 teratavua. Perättäisen luku- ja kirjoitusnopeuden suorituskyky yltää 7000 megatavuun sekunnissa ja 5300 megatavuun sekunnissa.

Tietokoneidensa ulkonäköön panostaville WD_Black tarjoaa muutaman lisäherkun, sillä SN850-asemassa on optiona passiivinen jäähdytyselementti ja myös tunnelmaa tuova RGB-valo, jonka väriä voi säätää sovelluksella. Kyseisellä sovelluksella voi tarkastella myös aseman kuntoa ja optimoida sen suorituskykyä.

Myyntiin asemat ehtivät lokakuun lopulla. Julksituksessa hinnat alkavat 150 dollarista (noin 127 euroa)

Kerroimme aiemmin Samsungin PCIe 4.0 -SSD-asemasta.

Markku Leppilampi

"Olen useampiin medioihin työskentelevä, monista aihepiireistä kiinnostunut toimittaja. Eri verkkolehtiin tulee raapustettua juttuja muun muassa elokuvista, tekniikasta, tieteestä ja terveydestä. Muropakettiin olen naputellut vuodesta 2019 saakka tietotekniikan maailmaan liittyviä uutisia maustettuna mobiilijutuilla, ja teen myös laitetestejä. Pelisuosikkeihini kuuluvat ainakin Counter-Strike: Global Offensive, Battlefield-sarja, Civilizationit, Cities: Skylines ja Heartstone."

Muropaketin uusimmat