Samsungin kasvatti kannettavamyyntiään erityisesti yhdessä hieman yllättävässä tuoteryhmässä

03.08.2021 12:41 | Muropaketin toimitus

Samsung onnistui kasvattamaan Chromebook-kannettavien maailmanlaajuista myyntiään peräti 179,2 prosenttia. Suomessa Samsung on tunnettu paremmin muista tuoteryhmistä, mutta eri markkinoilla valmistajalla on tarjolla myös useita Chromebook-malleja.

Googlen Chrome-käyttöjärjestelmää hyödyntävät Chromebook-kannettavat ovat vuosien varrella kasvattaneet suosiotaan. Tämä vuoden toisella vuosineljänneksellä toimitettiin jopa 12 miljoonaa Chromebookia maailmanlaajuisesti.

Osa suosion kasvusta johtuu pandemiatilanteesta, jonka myötä esimerkiksi laitteita menee runsaasti opetuskäyttöön. Myös Chromebookkien kohdalla on kärsitty jopa laitepulasta, eikä suosituimpia malleja ole välttämättä ollut saatavilla.

Samsung on ollut yksi tilanteen hyötyjistä. Tämän vuoden toisella vuosineljänneksellä Samsung toimitti 900 000 Chromebook-kannettavaa. Tässä on peräti 179,2 prosentin kasvu vuodentakaiseen lukemaan verrattuna. Kokonaismarkkinoilla tämä ei kuitenkaan riitä kuin viidenteen sijaa. Kärkipaikkoja pitävät hallussaan HP (35 prosentin markkinaosuus), Lenovo (21 %), Acer (15,3 %) ja Dell (14,5 %).