Samsungin toinen firmware-päivitys hidasteleville 840 EVO -SSD-asemille tässä kuussa

16.04.2015 14:56 | Petrus Laine

Uutisoimme helmikuussa Samsungin valmistelevan uutta firmware-päivitystä hidasteluista kärsiville 840 EVO -SSD-asemille. Yhtiön ensimmäinen firmware-päivitys ongelmaan korjasi sen hetkellisesti, mutta tutut vaivat palasivat piinaamaan käyttäjiä myöhemmin. Uusi päivitys aiotaan julkaista vielä kuluvan kuun aikana.

Uusi firmware-päivitys aikoo tehdä hidasteluista lopun Periodic refresh -ominaisuuden myötä. Nimensä mukaisesti Periodic refresh -ominaisuus päivittää solujen tiedot aika ajoin, jolloin hidastumista ei pääse syntymään. Päivittämisen kerrotaan tapahtuvan silloin, kun asemalla ei ole muita tehtäviä kesken, joten sen ei pitäisi vaikuttaa normaaliin tietokoneen käyttöön.

Negatiivisena puolena ominaisuus saattaa syödä SSD-aseman kestävyyttä pitkässä juoksussa, joskin nähtäväksi jää miten paljon. Samsungin mukaan sen ei pitäisi vaikuttaa aseman kestävyyteen. Tapauksissa, joissa SSD-aseman firmware ei ole saanut käytettyä Periodic Refresh -ominaisuutta kyllin usein tai pitkään, löytyy Magician-ohjelmiston 4.6-versiosta Advanced Performance Optimization -ominaisuus, jolla SSD-solujen tiedot voidaan päivittää käyttäjän haluamana ajankohtana.

Tech Report, New 840 EVO fix adds ”periodic refresh” to firmware

Muropaketin uusimmat