Samsungin uudet Galaxy Book -kannettavat ovat puhelimien kavereita

28.04.2021 17:59 | Muropaketin toimitus

Samsung esitteli Unpacked-tilaisuudessa tällä kertaa kannettavia Galaxy Book -kannettaviaan. Uudet Samsung Galaxy Book-, Book Pro- ja Book Pro 360 -mallit ovat erittäin kevyitä ja käyttävä Intelin 11. sukupolven prosessoreita. Pro-malleissa on nyt käytössä AMOLED-näyttö. Myös 5G-versio on luvassa myöhemmin.

Galaxy Book, Galaxy Book Pro ja Galaxy Book Pro 360 perustuvat Intelin Evo -alustaan ja ovat suunnattuja liikkuvaan käyttöön. Galaxy Book Pro painaa 13-tuumaisena vain 870 grammaa. Myös Galaxy Book- ja Book Pro 360 -mallit painavat vain reilun kilon verran.

Uutuuksista edullisinta hintaluokkaa edustaa Galaxy Book -malli, joka on varustettu TFT-näytöllä, ja se on samalla muita malleja hieman kookkaampi. Kaikkia malleja yhdistää muun muassa 11. sukupolven Intel Core -prosessori. Myös näytönohjaimissa luotetaan Inteliin Iris Xe -näytönohjaimen muodossa.

Hintavammissa Galaxy Book Pro- ja Book Pro 360 -malleissa käytetään Super AMOLED -näyttöä. Kannettavissa Intelligent Color -toiminto hienosäätää käytettävän väriavaruuden automaattisesti meneillään olevan toiminnon mukaisesti. Äänentoistosta vastaavat Dolby Atmos -tuetut AKG-kaiuttimet.

Muita ominaisuuksia ovat esimerkiksi uudelleensuunniteltu näppäimistö, joka mahdollistaa entistä kookkaamman kosketuslevyn. Studio-tila ja älykäs melunvaimennus helpottava videopuheluita. Galaxy Book Pro 360 -kannettavan mukana tulee käyttäjien suosima, päivitetty versio S Pen -kynästä.

Samsung pyrkii myös kehittämään Galaxy-ekosysteemiään niin, että sekä kannettavat että puhelimet toimisivat saumattomammin yhdessä. Kehitystä tehdään yhteistyössä Microsoftin ja Intelin kanssa.

”Elämme aikaa, jossa viestiminen ja erityisesti laitteiden helppokäyttöisyys ja liitettävyys eri laitteiden välillä ovat äärimmäisen tärkeitä asioita. Pyrimme näillä uutuuksilla tarjoamaan asiakkaillemme innovatiivisen laitteen, joka kulkee helposti mukana missä tahansa ja tarjoaa tarvittavaa tehoa päivittäisiin tehtäviin”, Samsung Suomen mobiililiiketoiminnan johtaja Mika Engblom kertoo.

Second Screen -toiminnon avulla näyttöä voi laajentaa Galaxy Tab -laitteelle ja hyödyntää Duplicate- ja Extend -tiloja. Link to Windows- ja Microsoft Your Phone -integraatioiden avulla voi esimerkiksi soittaa puheluita, tarkistaa ilmoituksia ja vastata viesteihin sekä pitää käynnissä viittä sovellusta samanaikaisesti älypuhelimesta suoraan tietokoneen näytölle jaettuna.

Uuden Samsung Balaxy Book -sarjan myynti alkaa Suomessa 14.5.2021, pois lukien Samsung Galaxy Book Pro 360 13” 5G -malli, joka saapuu myyntiin kesän jälkeen. Kaikkien mallien ennakkotilaus käynnistyy tänään 28.4.2021. Galaxy Book Pro tai Book Pro 360 -mallien ennakkotilaajat saavat kaupan päälle Samsung Galaxy Buds Pro -kuulokkeet.

Galaxy Book Pro 360 -mallin suositushinnat alkavat 1 199 eurosta, Galaxy Book Pro -mallin suositushinnat alkavat 1 099 eurosta ja Galaxy Book -mallin suositushinnat alkavat puolestaan on 679 eurosta.

Tarkemmat mallitiedot löytyvät kuvista alta:

Muokattu 29.4.2021 klo 17.26: Päivitetty Pro-mallien teknisten tietojen kuva. Päivitysversioon on korjattu tieto HDMI-liitännän löytymisestä myös Galaxy Book Pro -mallin 13-tuumaisesta versiosta.