SanDisk paljasti muistiliittimeen asennettavan SSD-aseman

22.01.2014 22:48 | Ville Suvanto

SanDisk on paljastanut uuden ULLtraDIMM-SSD-aseman, joka nimensä mukaisesti asentuu emolevyn DDR3-muistiliittimeen. Yritys on aloittanut asemien näyte-erien toimitukset yhteistyökumppaneilleen, jotka tulevat kvalifioimaan ne palvelinympäristöissä.

ULLtraDIMM:t ovat saatavilla 200 ja 400 gigatavun tallennuskapasiteetillisina malleina ja niiden NAND-flash-muistipiirit valmistetaan 19 nanometrin prosessilla käyttäen MLC-tekniikkaa (Multi-Level Cell). Ratkaisun päämääränä on lyhentää viiveaikoja ja pääkohteina ovat yrityskäytön toteutukset, joissa kulminoituu korkea suorituskyky yhdessä viiveiden kanssa. Tällaisia käyttökohteita ovat muun muassa tietokanta- ja pilvipalvelut, palvelimien virtualisoinnit sekä VDI-ratkaisut.

ULLtraDIMM-SSD-asemia tullaan käyttämään IBM:n palvelimissa eXFlash-brändinimen alla ja niitä tarjotaan ainakin System x3850- ja x3950 X6 -palvelimiin maksimissaan 12,8 teratavun tallennuskapasiteetilla. IBM oli testannut ratkaisua yrityskäytön näkökulmasta ja testitulokset osoittivat 5-10 millisekunnin kirjoitusviiveitä.

SanDisk, Lehdistötiedote

Muropaketin uusimmat