Sapphire esitteli NITRO+ -sarjaan ensimmäiset Radeon RX Vega -näytönohjaimet

17.12.2017 18:07 | Muropaketin toimitus

Sapphiren Nitro+ Radeon RX Vega -näytönohjaimista löytyy erittäin järeä jäähdytysratkaisu ja peräti kolme 8-pinnistä lisävirtaliitintä. Näytönohjaimet ovat myös tehdasylikellotettuja.

Radeon RX Vega -näytöohjaimista ilmestyvät custom-mallit alkavat olla todellisuutta. Valmistaja toisensa perään paljastaa omaan piirisuunnitteluun ja jäähdytysratkaisuun perustuvia malleja. Custom-malleja toki ollaan toivottu jo varhaisesta syksystä alkaen.

Sapphiren ensimmäiset custom-mallit ovat NITRO+ Radeon RX Vega 56 8G ja NITRO+ Radeon RX Vega 64 8G. Näytönohjaimien jäähdytyksessä hyödynnetään Sapphiren kehittämää Vapor-X-höyrykammiojäähdytysratkaisua. Suorituskykyinen jäähdytysratkaisu vaatii tilaa, sillä näytönohjain vie yhteensä kolme lisäkorttipaikkaa. Kortin mukana toimitetaan erillinen tuki, jonka tarkoituksena on estää piirilevyä vääntymästä ja PCIe-väylää vahingoittumasta.

NITRO+ Radeon RX Vega 64 8G -näytönohjaimessa grafiikkapiirin peruskellotaajuus on 1423 megahertsiä ja Boost-kellotaajuus 1611 megahertsiä. Muistien kellotaajuus pysyy referenssimallin mukaisessa 945 megahertsissä. Grafiikkapiirin osalta referenssikellotaajuudet ovat 1247 ja 1546 megahertsiä.

Karsitummassa NITRO+ Radeon RX Vega 56 8G -näytönohjaimessa grafiikkapiiri on niin ikään ylikellotettu. Grafiikkapiirin peruskellotaajuus on 1305 megahertsiä ja Boost-kellotaajuus 1572 megahertsiä. Referenssimallissa vastaavat kellotaajuudet ovat 1156 ja 1471 megahertsiä.

Kummassakin mallissa näytönohjaimen lisävirran tarvetta tyydytetään kolmella 8-pinnisellä lisävirtaliitännällä. Sapphiren suositteleekin näytönohjaimille 750 ja 850 watin virtalähteitä.
Näytönohjaimista löytyy kaksi HDMI 2.0b -liitäntää ja kaksi DisplayPort 1.4 -liitäntää.

Sapphire ei ole vahvistanut näytönohjainten hinnoittelua tai saatavuutta. NITRO+ Radeon RX Vega 64 8G -näytönohjaimen hinta liikkuu Iso-Britanniassa 650 punnan tasolla, joten Suomen hinta asettunee 700 euron tasolle.