UUSIMMAT

Sapphire julkaisi minitietokoneisiin suunnattuja emolevyjä – mukana yhdysrakenteiset Ryzen-prosessorit

28.02.2020 20:10 | Muropaketin toimitus

Uusissa emolevyjen ja prosessorin yhdistelmissä käytetään kaksiytimisiä ja aiempaa virtatehokkaampia Ryzen-prosessoreita malleiltaan R1102G ja R1305G.

Prosessoreissa on neljä säiettä ja peruskellotaajuudet asettuvat lukemiin 1,2 ja 1,5 gigahertsiä. Yksittäisen säikeen kuormituksessa kellotaajuus voi nousta enintään 2,6 ja 2,8 gigahertsiin mallista riippuen.

Molemmissa prosessoreissa on Vega-grafiikapiiri kolmella laskentayksiköllä. Grafiikkapiirien kellotaajuus rajoittuu gigahertsiin. Pienempitehoisen R1102G-prosessorin TDP on kuusi wattia ja R1305G:n enintään kymmenen wattia.

Sapphiren uudet emolevyt sisältävät tuen enintään 32 gigatavulle keskusmuistia ja m.2-paikan WiFi-sovittimelle tai kiintolevylle. BP-FP5V -malli sisältää kahdesta uudesta minitietokoneesta kattavammat liitännät. Siinä on kaksi DisplayPort 1.4 -porttia ja HDMI 2.0. Verkkoliitäntöjä on kaksi ja kokoonpanoon kuuluu myös COM-portti. Tähän kokoonpanoon kuuluu yhteensä kolme USB 3.1 -liitäntää. NP-FP5V -mallissa on kaksi mini DisplayPort 1.4 -liitäntää ja yksi verkkoportti. USB-liitäntöjä on neljä, joista kaksi on 3.1-versioita ja kaksi 2.0-versiota.

Vaikka emolevyt on ovat Sapphiren tuotantoa, varsinaisista lopputuotteista eli minitietokoneista vastaa Simply NUC.

Muropaketin uusimmat