UUSIMMAT

Sapphire julkaisi Pulse Radeon RX Vega 56 -näytönohjaimen

05.02.2018 11:55 | Muropaketin toimitus | 6

Sapphire julkaisi virallisesti toisen kustomoidun Radeon RX Vega -näytönohjainmallinsa. Uuden mallin hinta on kohonnut jo julkaisussa huomattavan korkeaksi.

Sapphiren Pulse Radeon RX Vega 56 -näytönohjain bongattiin jo jo tammikuussa saksalaisen verkkokaupan listoilta, mutta nyt näytönohjain on julkaistu virallisestikin. Näytönohjaimen piirilevy itsessään on hyvinkin pieni, mutta jäähdytysratkaisun kanssa koko kasvaa tavanomaisemmaksi. Ulkomitat ovat nimittäin 282 x 125 x 50 millimetriä, jolloin näytönohjain haukkaa 2,5 lisäkorttipaikkaa.

Grafiikkapiirin peruskellotaajuus on 1208 megahertsiä ja boost-kellotaajuus 1512 megahertsiä. HBM2-muistien tehollinen kellotaajuus on 1600 megahertsiä. Näyttöliittimistä löytyy yksi HDMI 2.0b -liitäntä sekä kolme DisplayPort 1.4 -liitäntää.

Näytönohjaimen hinta kertoo karua kieltään tämänhetkisestä markkinatilanteesta. Suomessa näytönohjaimen hinnat lähtevät 720 eurosta. Kyseessä ei ole kuitenkaan ainutlaatuinen tapaus, sillä muidenkin Radeon RX Vega 56 -näytönohjainten hinnat ovat nousseet huomattavan kauas AMD:n 399 dollarin suositushinnasta.

Keskustelu

Nähtäväksi jää ostaako kukaan tuohon hintaan. Itse en koskisi pitkällä tikullakaan.

Pointtihan on, että nuo viedään käsistä ja siksi hinnat ovat karanneet taivaisiin… Eli noita ostetaan tuohon hintaan kaikki, jotka vain pääsevät kauppoihin saakka.

Hannibal_pjv

Pointtihan on, että nuo viedään käsistä ja siksi hinnat ovat karanneet taivaisiin… Eli noita ostetaan tuohon hintaan kaikki, jotka vain pääsevät kauppoihin saakka.

Hulluja ovat.

Luin että "Sapphire julkaisi Puisen Radeon RX Vega 56 -näytönohjaimen" :D

No kai nekin menisi kuin kuumille kiville. Tai vähintään kivien kuumentamiseen saunan pesään.

Ei muuta kuin rypistysvaluuttojen romahtamista odotellessa – isoin pyramidihuijaus ikinä.

Muropaketin uusimmat