UUSIMMAT

Sapphire julkisti karsitun Pulse RX 5700 XT BE -näytönohjaimen

02.08.2020 16:25 Muropaketin toimitus

Pulse RX 5700 XT BE -näytönohjaimesta on karsittu pois Dual BIOS- ja Quick Connect Fan -ominaisuudet. Kellotaajuuksissa sen sijaan ei ole eroavaisuuksia aiempaan Pulse-malliin.

Sapphire laajentaa edullisempien BE-versioiden kattausta näytönohjaimissaan. Uusi karsittu malli on Pulse RX 5700 XT BE. Karsittujen ominaisuuksien pitäisi näkyä edullisempana hintana. Karsittujen ominaisuuksien listalta löytyy Dual BIOS, joka kuuluu alkuperäiseen Pulse RX 5700 XT -malliin. BE-mallissa käytetään ns. tavallisia tuulettimia, eikä niitä voi vaihtaa tai irrottaa siivousta varten, kuten aiemmassa Pulse-mallissa.

Karsittujen ominaisuuksien ei pitäisi kuitenkaan näkyä suorituskyvyssä, sillä BE-mallin kellotaajuudet ovat yhtenevät alkuperäisen Pulse-näytönohjaimen kanssa. Grafiikkapiirin peruskellotaajuus on 1670 megahertsiä, game-kellotaajuus 1815 megahertsiä ja boost-kellotaajuus 1925 megahertsiä. GDDR6-muistien tehollinen kellotaajuus on 14 Gbps.

Fyysisessä koossa kaksikon välillä ei ole eroja. BE-mallissakin ulkomitat ovat 254 x 135 x 46,5 millimetriä. Liitännöistä löytyy sisarmallin tapaan yksi HDMI-liitäntä ja kolme DisplayPort 1.4 -liitäntää.

Uuden näytönohjaimen saatavuus ja hinnoittelu ovat toistaiseksi vahvistamatta. Hinnan voi odottaa asettuvan alkuperäisen Pulse-mallin alapuolelle.