UUSIMMAT

Sapphiren kryptovaluutan louhintanäytönohjaimet ennakkomyyntiin Iso-Britanniassa

27.06.2017 15:58 | Muropaketin toimitus

Overclockers UK -verkkokauppaan on ilmestynyt ennakkotilattavaksi viisi kryptovaluutan louhintaan tarkoitettua Sapphire RX 470- ja RX 560 -näytönohjainta.

Kaikessa hiljaisuudessa Overclockers UK -verkkokauppaan lisätyt näytönohjaimet perustuvat AMD:n Polaris-arkkitehtuuriin. Listoille on tullut neljä Radeon RX 470 -näytönohjainta ja yksi Radeon RX 560 -näytönohjain. Lisänimenä näillä kaikilla on Mining Edition.

Radeon RX 470 -näytönohjaimesta on kahdeksan ja neljän gigatavun muistilliset versiot. Samsungin muistipiireillä varustetut versiot ovat omina tuotteinaan. Ne ovat myös aavistuksen kalliimpia kuin Elpidan muistipiireillä varustetut kortit. Tiettävästi Samsungin muistipiirit sietävät paremmin ylikellottamista.

Louhintakäyttöön suunnatuissa Radeon RX 470 -näytönohjaimissa ei ole ollenkaan näyttöliittimiä, mikä oli odotettavissa. Kahdeksan gigatavun (Samsung) muistilla varustetulla Radeon RX 470 -näytönohjaimella ylletään kaupan arvion mukaan louhinnassa 25 – 28 MH/s tasolle.

Radeon RX 560 Pulse Mining Edition poikkeaa edellisistä karsitumman piirinsä osalta, mutta myös siinä, että siitä löytyy yksi DVI-liitäntä. Näytönohjain on varustettu neljällä gigatavulla GDDR5-muistia. Louhinnassa kortin uskotaan saavuttavan 12 – 15 MH/s tason.

Iso-Britanniassa Radeon RX 560 Pulse Mining Edition maksaa 170 puntaa ja kallein Samsungin muisteilla varustettu Radeon RX 470 peräti 300 puntaa. Euroiksi muutettuna summat liikkuvat 190 ja 340 euron välillä. Normaaleista näytönohjaimista poiketen näille louhintakäyttöön tarkoitetuille korteille annetaan vain vuoden takuu. Toimitusten alkamisajankohtaa ei ole vahvistettu sivuilla.