Sapphiren Radeon R9 Fury Tri-X kuvavuodossa

07.07.2015 23:23 | Petrus Laine

Uutisoimme eilen väitetyistä Radeon R9 Fury:n teknisistä tiedoista. Tänään nettiin on vuotanut kuvia Sapphiren Tri-X R9 Fury -näytönohjaimesta, jotka varmistavat suurimman osan aiemmasta vuodosta, mutta osoittavat väitetyn grafiikkapiirin kellotaajuuden vääräksi.

Sapphiren Radeon R9 Fury on varustettu aiemmista sukupolvista tutulla, kolmituulettimisella Tri-X-jäähdyttimellä. Pitkän jäähdyttimen myötä näytönohjain on saman mittainen, kuin esimerkiksi Radeon R9 390X Tri-X. Takapuolelta tarkasteltuna näkyy kuitenkin, että suojalevyn peittämä näytönohjaimen piirilevy on edelleen erittäin lyhyt. Todennäköisesti kyse on samasta piirilevystä kuin R9 Fury X:ssä.

Sapphire Radeon R9 Fury Tri-X on varustettu kahdella 8-pinnisellä virtaliittimellä ja grafiikkapiirin rasitusta osoittavilla LED-valoilla. Sapphire julkaisee näytönohjaimesta kaksi varianttia, joista ensimmäisen grafiikkapiirin kellotaajuus on 1000 ja jälkimmäisen 1040 MHz. Muistien kellotaajuus on kummankin näytönohjaimen kohdalla 500 MHz (1000 MHz DDR). Grafiikkapiireissä on käytössä aiemman vuodon mukaisesti 3584 stream-prosessoria eli 56 Compute Unit -yksikköä. 56 CU:n myötä teksturointiyksiköitä on käytössä 224. VideoCardzin mukaan näytönohjaimen veroton suositushinta on 549 dollaria.

VideoCardz, Exclusive: Sapphire Radeon R9 Fury pictured, specifications confirmed