Scythe julkaisi tornimallisen Fuma 2 -prosessoricoolerin

18.05.2019 20:18 | Muropaketin toimitus

Päivitetyssä Fuma 2 -prosessoricoolerissa on kiinnitetty erityishuomiota muistikampojen tilan tarpeelle. Tilaa muisteille on raivattu vaihtamalla tuuletin ohuempaan malliin.

Prosessoricoolereiden suunnittelua ei tarvitse aina aloittaa tyhjästä. Aiemmin kehitetyn mallin parantelu on toimiva ratkaisu, kuten Scythe on useaan otteeseen osoittanut. Tuorein päivitetty malli on Fuma 2 -prosessoricooleri. Tornimallisessa prosessoricoolerissa on parannettu suorituskykyä ja samalla on parannettu yhteensopivuutta muistikampojen kanssa.

Fuma 2 -prosessoricoolerissa lämpö johdetaan kuuden lämpöputken avulla kahteen torniin. Tornien välissä on normaalikokoinen tuuletin ja tornien edessä on ohut, 15 millimetriä paksu tuuletin. Ohut tuuletin on kymmenen millimetriä ohuempi kuin tornien välissä oleva tuuletin.

Prosessoricoolerin ulkomitoiksi ilmoitetaan 137 x 154,5 x 131 millimetriä. Tuulettimien ja kiinnittimien kanssa kokonaisuudelle kertyy painoa 1000 grammaa.

Mukana toimitettavat tuulettimet ovat 120 millimetrin Kaze Flex -tuulettimia. Kummatkin ovat PWM-ohjattuja ja kierrosalueeksi ilmoitetaan 300 – 1200 RPM. Ohuemmassa mallissa melutaso nousee korkeimmillaan 23,9 desibelin tasolle. Paksummassa melutaso nousee vastaavasti 24,9 desibelin tasolle.

Scythe Fuma 2 on yhteensopiva kaikkien Intelin nykyisten prosessorikantojen kanssa. Tuki yltää aina LGA775-kantaan saakka. AMD:n osalta tuettuna ovat kaikki kannat FM1-kannasta aina tuoreimpaan AM4-kantaan. TR4-kanta ei kuitenkaan ole tuettuna.

Scythe Fuma 2 -prosessoricoolerin toimitukset ovat alkaneet. Euroopassa hinnat alkavat 59,90 eurosta.