SK Hynix aloittaa HBM2-muistien sarjatuotannon loppukesästä

08.03.2016 19:12 Petrus Laine

20160308skhynixhbm2

SK Hynix on antanut haastattelun Golem.de-sivustolle, jossa paljastuu tarkempia tietoja yhtiön HBM-suunnitelmista tälle vuodelle. HBM-muistit tarjoavat näytönohjaimille ja muille laitteille selvästi aiempia muististandardeja enemmän muistikaistaa. Ne perustuvat päällekkäin ladottuihin muistipiireihin, jotka ovat hyvin leveän muistiväylän jatkeena. SK Hynix kehitti HBM-standardin yhdessä AMD:n kanssa.

SK Hynixin nykyisen aikataulun mukaan yhtiö tulee aloittamaan 4 gigatavun toisen sukupolven HBM-muistien sarjatuotannon vuoden kolmannella neljänneksellä. 8 gigatavun kapasiteettia tarjoavien HBM-muistien sarjatuotannon olisi puolestaan tarkoitus alkaa vuoden viimeisellä neljänneksellä. Lisäksi jossain vaiheessa yhtiö aloittaa tuottamaan 2 gigatavun HBM-muisteja. Kaikki kolme näistä perustuvat samoihin, 8 gigabitin muistipiireihin, joita on muistin kapasiteetista pinottu päällekäin kaksi, neljä tai kahdeksan kappaletta.

Muisteja tulee saataville myös kolmessa eri nopeusluokassa. Hitaimmat tarjoavat 128 Gt muistikaistaa per HBM-muisti, keskimmäisissä 204 Gt/s ja nopeimmassa 256 Gt/s. Esimerkiksi näytönohjainrintamalla odotetaan käytettävän neljää HBM-muistia AMD:n Fiji-grafiikkapiirin tapaan, jolloin muistikaistaa on tarjolla 512, 816 tai 1024 Gt/s.

Markkinoilla on tällä hetkellä kaksi HBM-muisteja valmistavaa yritystä, SK Hynix ja Samsung. Samsung on jo ehtinyt aloittaa 4 Gt:n HBM2-muistien sarjatuotannon, mutta 8 Gt:n HBM2-muisteja joudutaan odottelemaan myös Samsungilta vuoden loppupuolelle saakka.

Golem.de, SK Hynix produces 4-gigabyte stack from the third quarter