Smachin käsikonsolia muistuttava Steam Machine vastatuulessa

22.12.2015 18:11 | Petrus Laine

20151222smachz

Uutisoimme loppukesästä Smachin kehittämästä Smach Zero -Steam Machine -tietokoneesta. Sittemmin käsikonsolia muistuttavan tietokoneen nimi on lyhentynyt Smach Z:ksi. Nyt projekti on kuitenkin ajautunut vastatuuleen ja yhtiö on poistanut tietokoneensa Kickstarter-joukkorahoituspalvelusta.

Smachin mukaan syitä Kickstarterista vetäytymiseen on useita. Yhtiö on julkaissut niistä kätevän listauksen:

  • Kampanjan eteneminen: Tukijoita tuli aluksi nopeasti, mutta niiden virta tyrehtyi nopeasti. Tarvitsemme paremman markkinointistrategian.
  • Liian korkeat tavoitteet: 900 000 dollaria on todella kunnianhimoinen tavoite. Tarvitsemme lisää yksityistä rahoitusta, jotta voimme mennä Kickstarteriin pienemmällä tavoitteella.
  • AMD:n järjestelmäpiiri: Järjestelmäpiiri on aiheuttanut paljon hämmennystä. Uskomme, että meidän pitää kertoa enemmän lopullisesta järjestelmäpiiristä, mutta emme voi tehdä sitä tällä hetkellä. Keskustelemme asiasta AMD:n kanssa.
  • Prototyyppi: Kaikki haluavat nähdä toimivan, lopullista muistuttavan koteloidun prototyypin. Emme voi näyttää sellaista vielä, mutta työskentelemme paremmin Smach Z:n mahdollisuuksia esittelevän prototyypin parissa.
  • Windows: Monet ovat kiinnostuneet Windows-versiosta Smach Z:sta. Tutkimme paljonko sellainen lisäisi kustannuksia, ja vaikka sellaisen voisi julkaista myös kesken kampanjan, uskomme että on parempi aloittaa puhtaalta pöydältä molempien versioiden kera.
  • Palkinnot: Potentiaaliset sijoittajat ovat pyytäneet muutoksia Kickstarter-kampanjan eri tasoihin. Tämä onnistuu paremmin, jos aloitamme rahoituskampanjamme alusta.

Kertauksen vuoksi Smach Z:n on tarkoitus rakentua 5-tuumaisen 1280×720- tai 1920×1080-resoluution näytön ympärille. Laitteen sisälle Smach aikoo sijoittaa AMD:n G-sarjan järjestelmäpiirin Jaguar-prosessoriytimillä ja GCN-grafiikkaohjaimella. Muistia järjestelmäpiirin kaveriksi on mallista riippuen 4 tai 8 Gt, jonka lisäksi grafiikkaohjaimella on 2 Gt omaa muistiaan. MicroSD-kortilla laajennettavaa tallennustilaa on perusmallissa 32 tai 64 Gt ja Pro-mallissa 128 Gt. Pro-malli on lisäksi varustettu 4G-yhteydellä. Itse kotelointiin näytön sivuille on sijoitettu Steam Controller -peliohjaimesta tutut kosketustasot, yksi tattiohjain ja toimintopainikkeet, sekä tietenkin olkapääpainikkeet ja liipaisimet.

Hexus, Smach Z handheld PC Steam Machine Kickstarter cancelled