Uusimmat

Sony käynnisti maailmanlaajuisen akkujen takaisinkutsukampanjan

03.10.2006 14:43 Juha Kokkonen

Sony on luvannut vaihtaa kaikkien asiakkaidensa Sony-kennoja sisältävät kannettavien tietokoneiden akut maailmanlaajuisesti. Tämä on toisin sanoen merkki siitä, että tähän mennessä syttyneiden Applen, Dellin, Toshiban ja Lenovon kannettavien tietokoneiden ohella myös kaikki muut vastaavilla Sonyn-akuilla varustetut koneet ovat ylikuumenemis-/räjähtämis-/syttymisuhan alla. Tähän mennessä kannettavien tietokoneiden valmistajat ovat kutsuneet vaihdettaviksi kaikkiaan 7,3 miljoonaa akkua.

Sony on kertonut virallisessa tiedotuksessaan ongelmien johtuvan akkukennoihin eksyneistä pienistä metallipartikkeleista, jotka ovat harvoissa tapauksissa aiheuttaneet oikosulun kennon sisällä. Tällöin kone tyypillisesti vain sammuu, mutta esille tulleissa tapauksissa oikosulku on aiheuttanut ylikuumenemisen ja jopa akun syttymisen tai räjähtämisen.

Sony ei ole arvioinut julkisesti kuinka paljon akkujen vaihtoruljanssi tulee maksamaan, eikä myöskään sitä onko sillä aikomuksena vaihtaa myös Vaio-kannettavissaan käytetyt akut.

X-bit labs, Sony Launches Global Notebook Battery Recall Program