Steam rikkoi yli 7 miljoonan yhtäaikaisen käyttäjän rajapyykin

02.12.2013 15:27 | Petrus Laine

PC-pelaamisen lippua korkealla pitävä Valven Steam on rikkonut oman ennätyksensä samanaikaisesti kirjautuneiden käyttäjien osalta syysalennustensa myötä. Yli 7 miljoonan yhtäikaisen käyttäjän rajapyykin ylittämisessä auttanut syysale loppuu huomenna.

Steam rikkoi 7 miljoonan yhtäaikaisen käyttäjän rajan sunnuntaina noin kello 20.57 Suomen aikaa, kun palveluun oli kirjautuneena yhteensä 7 190 571 käyttäjää. Valven mukaan Steamissa on aktiivisia tilejä tällä hetkellä yli 65 miljoonaa, mutta yhtiö ei ole tarkentanut miten se määrittelee aktiivisen tilin.

Tällä hetkellä Steamin ylivoimaisesti suosituin peli on Valven ilmainen Dota 2. Peliä on esimerkiksi tänään pelannut parhaimmillaan yli 530 000 käyttäjää samanaikaisesti. Myös toiseksi ja kolmanneksi suosituimmat pelit kuuluvat Valven omaan repertuaariin; toiseksi suosituimman pelin viittaa kantaa tällä hetkellä Counter-Strike: Global Offensive reilulla 93 000 yhtäaikaisella pelaajalla ja kolmannelle tilalle yltää Team Fortress 2 vajaalla 68 000 pelaajallaan.

Hexus.net, Steam’s concurrent user record breaches 7 million

Steam, Game and Player Statistics