UUSIMMAT

Streacom esitteli passiivijäähdytteisen näytönohjaincoolerin DB4-kotelolle

25.01.2018 10:54 | Muropaketin toimitus

Järeärakenteisen jäähdytysratkaisun ajatuksena on johtaa lämpö passiivijäähdytteisen DB4-kotelon kylkipaneeliin. Valmistajan suosittelema TDP-arvo näytönohjaimelle on enintään 75 wattia.

Ensisijaisesti uusi näytönohjaincooleri on suunnattu käytettäväksi yhdessä DB4-kotelon kanssa. Kotelo itsessään on passiivijäähdytteinen, ja sen mukana toimitetaan vastaava, lämpöputkia hyödyntävä jäähdytysratkaisu prosessorille.

Lämpö johdetaan grafiikkapiiriltä neljän kuparisen lämpöputken avulla. Lämpöputkien halkaisijaksi kerrotaan kuusi millimetriä. Lämpö johdetaan alumiiniripaan, josta ihannetilanteessa lämpö johdetaan edelleen kotelon rakenteisiin. Muistien jäähdyttämiseksi mukana on kahdeksan pientä alumiinisiiliä.

Valmistaja ei rajaa yhteensopivuutta niinkään tiettyihin malleihin. Kiinnitysratkaisu on universaali, eli yhteensopivuuden pitäisi olla vähintäänkin kattava. NVIDIAn leirissä cooleri soveltuu jäähdyttämään enintään GeForce GTX 1050 Ti -näytönohjainmallia, jonka TDP-arvo on 75 wattia. AMD:n saralla cooleri soveltuu korkeimmillaan Radeon RX 560 -näytönohjaimelle rimaa hipoen, sillä sen TDP-arvon kerrotaan liikkuvan 60-80 välillä.

Streacom ei ole toistaiseksi vahvistanut näytönohjaincoolerin saatavuutta eikä hinnoittelua. Itse kotelon hinta Suomessa on noin 330 euroa. Näytönohjaincoolerin hinta asettunee 30-50 euron luokkaan.