UUSIMMAT

Suurin osa Intel Alder Lake -suorittimien peliongelmista on takana päin

07.12.2021 16:15 | Muropaketin toimitus

Intelin uusissa 12. sukupolven Alder Lake -suorittimissa on ollut DRM-ongelma, joka on estänyt joidenkin pelien toiminnan. Viimeisimpien korjaustoimenpiteiden jälkeen toimimattomia pelejä ei ole kovin monta.

Wccftechin mukaan ongelmallisia pelejä on ollut Windows 11 -käyttöjärjestelmää ja Alder Lakeja käytettäessä 51 kappaletta. Nyt ongelmia ei pitäisi olla enää kuin kolmessa pelissä.

Ongelma on juontanut juurensa Alder Lake -suorittimien kahdenlaisiin ytimiin, joita DRM-teknologia on luullut kahdeksi eri tietokoneeksi. Intelin mukaan ongelman voi väistää Legacy Game Compatibility -tilalla, joka löytyy emolevyjen BIOS-piireistä. Emolevyvalmistajat ovat myös julkaisseet helposti käytettäviä sovelluksia, joilla voi sulkea Alder Lakejen E-ytimet koskematta lainkaan BIOS-asetuksiin.

Kolme peliä, jotka eivät edelleenkään sulata Alder Lakeja ovat Assassin’s Creed: Valhalla, Fernbus Simulator ja Madden 22. Ne eivät toimi Windows 11 eikä 10 -käyttöjärjestelmissä 12. sukupolven Core-suorittimia käytettäessä.

Muropaketin uusimmat