Uusimmat

Tälläistäkin kaikkea saa nykyään RGB-valoilla höystettynä – hehkua löytyy niin tuoleista kuin kaapeleista

15.07.2018 16:30 Joonas Koivisto

RGB-valot ovat ulottaneet lonkeronsa lähes kaikkeen, mitä pelaajille ja koneenkokoajille halutaan myydä. Lian Lin innovatiivisen RGB-valaistun kaapelin innoittamana on syytä katsastaa mitä kaikkea nykyään voi saada RGB-valaistuksella ja pelaajille suunnatulla brändäyksellä.

Lian Li -kotelovalmistajan PR-osasto päätyi perustelemaan Strimer-kaapelin olemassaoloa sillä, että perinteiset virtalähteistä lähtevät kaapelit ovat tylsiä. Tällaisten uudistuotteiden myynti voikin olla hankalaa, sillä moni hiemankin tyylittelyä tietokoneeseensa haluavakin saattaa noin 40 euron hintaisen kaapelin kohdalla miettiä onko se enää järkevä sijoitus.

Markkinoilta löytyy myös lukuisia muita tapoja käyttää rahansa hyödyllisellä tavalla nimenomaan RGB-valaistukseen. Tässäpä niistä muutama:

Asus ROG Spolight on nimensä mukaisesti spottivalo, jonka avulla saa brändin kovin tutuksi tulleen Republic of Gamers logon hohkaamaan kotinsa seinällä jatkuvasti. Tästä lisälaitteesta ei kuitenkaan ole kuulunut tammikuun CES-messuilla tapahtuneen julkistuksen jälkeen mitään.

ROG Spotlight ei edes ollut ensimmäinen laatuaan. Välissä konkurssiin ehtinyt Mad Catz halusi vuonna 2011 tuotteistaa pelaajille tarkoitetut lamput taustavalaistusta varten. Valitettavasti Cyborg amBX Gaming Lights -lamput eivät enää ole yhteensopivia uusimpien Windowsien kanssa, vaikka mahdollisuus käyttöön vaikuttaa silti olevan.

Käyttäjälleen hyödyttömin RGB-valaistus on loogisesti ajateltuna se, mitä ei itse tavallisesti pelatessaan edes millään tavalla näe. Tai jos ei ruutuun keskittyessään, niin ei muutenkaan työpöydän ääressä olessa. Tästä huolimatta on nähty tarpeelliseksi lisätä RGB-valaistusta myös kuulokkeisiin, ja pelituoleihin.

Kummallisin oman työpöydän mahdollisesti tärkeistä laitteista, jonka saa myös Gamer-versiona, täytyy olla kuuloketeline. UrChoice on halunnut noudattaa pelaajille markkinoimiseen liittyvää muotoilutrendiä lisälaitteessa, jonka sitä odottaa aika vähän tarvitsevan.

Jos ei käytä kuulokkeita, niin ei hätää! Myös omat ”pelikaiuttimet” saa halutessaan RGB-valaistuina. Esimerkkeinä Creativen Sound Blaster X:ät.

Mihin oheislaitteet ovat sitten menossa? Kuten tiedämme, RGB-valot saa siis jo nyt käytännössä kaikkialle. Lähihistorian suurimmat ”läpimurrot” olivat valaistuksen toimiva integraatio muistikampoihin, ja myös pehmeäkangasrakenteisiin hiirimattoihin. Muistikammoissa valaistus nosti hintoja, mikä ei jo valmiiksi kalliissa tuotteissa ole käyttäjiä miellyttänyt. Nyt kun lisävalaistus on hiipinyt jo käytännössä kaikkialle, ja sille on myös riittänyt kysyntää, mietitään jo mitä seuraavaksi.

Steemit.com veikkaa seuraavaksi oheislaitteiden ja pelitietokoneiden trendiksi OLED-näyttöpaneelien lisäämistä kaikkeen. Toistaiseksi tässä on onnistunut lähinnä SteelSeries Rival 700 -pelihiiren kanssa. Pelinäppäimistöissä näyttöjä on jo kokeiltu, mutta ainakaan aiemmin ne eivät ole erityisesti järisyttäneet alaa. Tämä on kuitenkin helppo nähdä mahdollisena skenaariona, kun OLED-paneelit ovat riittävän halpoja ja sopivaa ohjelmistoa riittää.

Itselleni tulee PC-pelaajan oheislaitteista mieleen erityisesti elementit konsolipelien suunnasta, esimerkiksi tärinäominaisuuksien muodossa. Hiirissä, näppäimistöissä ja mahdollisesti myös pelituoleissa tälle voisi olla käyttöä ja kysyntää. Mutta on myös aivan yhtä mahdollista, että liian suuri osa käyttäjiä vain vihaisi tällaisia ominaisuuksia. Jotain uusia innovaatioita on varmasti luvassa, jottei näppäimistöjen ja hiirten myynti ehdi hidastumaan liiaksi.

Joonas Koivisto

Muropaketin uusimmat