UUSIMMAT

Tango on älypuhelimen kokoinen tietokone

23.01.2014 17:18 | Petrus Laine

Uutisoimme aiemmin AMD:n CES 2014 -messuilla esittelemästä pienikokoisesta Nano PC -konseptista. Toistaiseksi tuntematon Tango PC on nyt esitellyt samankaltaista, todella pienikokoista tietokonetta.

Yhtiö kehuu Tangon olevan älypuhelimen kokoinen, pelikelpoinen PC-tietokone. Sen sydämenä toimii AMD:n neliytiminen A6-5200-APU-piiri, johon kuuluu Radeon HD 8400 -grafiikkaohjain. APU-piirin lisäksi pienikokoiseen pakettiin on mahdutettu yksi SO-DIMM-muistipaikka ja mSATA-liitäntä. Lisäksi pakettiin kuuluu DockPort-teknologiaa käyttävä telakka, joka tarjoaa HDMI-ulostulon, kolme USB 2.0 -porttia, yksi USB 3.0 -portti ja verkkoliitäntä. Lisäksi telakka tukee langatonta WiFi-verkkoyhteyttä.

Tango toteutetaan ainakin osittain yleisörahoituksella. Projekti tähtäsi Indiegogo-palvelussa 100 000 dollarin rahoitukseen, mutta se on jo nyt kerännyt 118 979 dollaria. Halukkaat voivat lähteä mukaan rahoitukseen vielä kolmentoista päivän ajan.

Indiegogo-palvelussa projektia tukemalla on mahdollista hankkia 299 dollarilla itse Tango-tietokone ja telakka-asema. Perusversiossa on mukana 4 gigatavua DDR3-muistia ja 32 gigatavun mSATA-SSD-asema. Telakka-asemia voi ostaa lisää 69 dollarin hintaan, jolloin samaa laitetta voi käyttää helposti useammassa eri paikassa. Lisäks tarjolla on erilaisia päivitysvaihtoehtoja esimerkiksi isomman mSATA-SSD-aseman muodossa.

HotHardware, Tango Smartphone-Sized ’Gameable’ PC With AMD Kaveri Makes a Splash on Indiegogo

Indiegogo, Tango PC: Worlds most powerful Pocketable Dockable Gameable Officeable PC

TangoPC.com

Muropaketin uusimmat