Uusimmat

Tarkempia kuvia Asuksen ROG Matrix GTX 580:stä

26.05.2011 13:06 Ville Suvanto

Uutisoimme eilen Asuksen tulevasta GeForce GTX 580 -näytönohjaimen Matrix-versiosta, jossa on käytössä kolmen korttipaikan korkuinen DirectCU II -cooleri. Kiinalainen XFastest-sivusto on saanut käsiinsä tarkempia kuvia kyseisestä näytönohjaimesta, jossa näkyy etupuolen ohella myös takapuoli, korttipaikkapaneeli sekä takaosa TwekIt-napeilla.

Näytönohjaimessa on käytössä GF110-grafiikkapiiri, joka on varustettu 512 CUDA-ytimellä, jotka toimivat 1632 MHz:n kellotaajuudella. Itse grafiikkapiirin kellotaajuus on 816 MHz, joten Asus on ylikellottanut sitä NVIDIAn referenssilukemista 44 MHz:llä. 384-bittisen muistiväylän jatkona on 1536 megatavua 1002 MHz:n kellotaajuudella toimivaa GDDR5-muistia.

Näytönohjaimessa on kaksi BIOS-piiriä siltä varalta, että ensimmäinen piiri vioittuu BIOS-päivityksen yhteydessä. Takaosassa olevilla TweakIT-napeilla käyttäjä voi asettaa tuulettimet toimimaan täysillä kierroksilla sekä nostaa ja laskea grafiikkapiirin kellotaajuutta. Vierestä löytyvät myös jännitteenmittauspisteet GPU-, muisti-, PLL-, 3,3V- ja 12V-jännitteille.

Näytönohjaimen virransyöttö on 19-vaiheinen ja sitä on tukemassa kaksi kahdeksanpinnistä PCI Express -lisävirtaliitintä. Edestä löytyy kaksi DVI-liitintä, HDMI- ja DisplayPort-liittimet sekä SafeMode-nappi vakioasetuksien palauttamiseksi.

Klikkaa ”Lue lisää” ja tutki tarkemmat kuvat näytönohjaimesta.