Tästä Intelin Ivy Bridgessä on kyse

11.10.2011 21:22 | Ville Suvanto

Intelin oli alun perin tarkoitus julkaista Ivy Bridge -koodinimelliset prosessorit ensi vuoden tammikuun alussa, mutta nykyisten suunnitelmien mukaan julkaisu on luvassa vasta maalis-huhtikuussa. Ivy Bridge -prosessoreista on saatavilla kohtuullisen paljon tietoa virallisesti Intelin toimesta, mutta myös epävirallisia kanavia pitkin kantautuneina huhuina. Bit-tech-sivusto on niputtanut tiedot pakettiin uusimmassa artikkelissaan, jossa käsitellään Intelin tulevaa Ivy Bridgeä monelta eri kantilta.

Artikkelin ensimmäisellä sivulla käsitellään 22 nanometrin prosessilla valmistettavia Tri-gate-transistoreita ja toisella sivulla on keskitytty tutkimaan tarkemmin teknologioita, joilla Intel pyrkii tehostamaan energiankulutusta. Artikkelissa paneudutaan myös suorituskykyyn ja ylikellottamiseen, mutta artikkelista ei löydy varsinaisia tuloksia. Tarkassa katsauksessa on myös Ivy Bridgeen integroitu DirectX 11 -rajapintaa tukeva grafiikkaohjain sekä media- ja tietoturvateknologiat.

Ivy Bridget tulevat korvaamaan nykyiset kuluttajaluokan Sandy Bridge -koodinimelliset Core i7- ja i3-2000 -sarjan prosessorit ja ne asentuvat samaan LGA 1155 -prosessorikantaan, joten vanhat emolevyt ovat yhteensopivia Ivy Bridgejen kanssa BIOS-päivityksen jälkeen. Ne tuovat mukanaan muun maussa tuen PCI Express 3.0 -teknologialle ja Intelin suunnitelmien mukaan prosessorisuorituskykyä pyritään parantamaan 20 prosentilla ja integroidun grafiikkaohjaimen suorituskykyä 60 prosentilla Sandy Bridgeen verrattuna.

Bit-tech, All About Ivy Bridge

Keskustelu

Saa nähdä, mitä ivystä tulee 2011 alustalle, päivittää sitten tuon 1366 alustan…

Tosin mielenkiintoisempia tuotteita on nykyisen I3 2100:n suorituskykyluokassa olevat mobiilisuorittimet. Lähinnä kevytläpsyjen akunkestoa ei koskaan ole liikaa..

Allekirjoittaneella tuleekin sopivasti kolme vuotta täyteen edellisestä isosta laitepäivityksestä tuon julkaisun aikoihin, joten eiköhän tuosta saa Panther Point -piirisarjallisen emon kera ihan kelvollisen seuraajan nykyiselle kokoonpanolle.

@12,13

AzeXu ei puhunut mitään valitsemisesta, mutta mitä luulet kummasta tyttöystävä tykkää enemmän, ostat sille 250 euroo maksavan kivan korun tai vastaavaa vai tietokoneeseen ”sellasen pienen metallilevyn”

@12.Mainitsinko, että pitäis valita muija/harrastus? Eiköhän tasapainoinen elo ole se paras ratkaisu.(harrastuksiahan täytyy olla).

tosimuroille
Toivottavasti se uusi näyttis ei ole ruma tai prossucoolerin ropelli väärän värinen, eihän sitä muuten voi ostaa…kuka ny sellaisia jaksas katella päivätpitkät…

Jokohan saatais tän myötä ensimmäinen kuluttajaluokan 4GHz prossu, Intelillä toki on dualcore 4.4GHz Xeon olemassa.

@12: Niinpä, itellä ei ainakaan muija naputa yhtään, vaikka tulee sillointällöin palikkaa tilattua koneeseen.

@9. Kehno elämä jos pitää valita tyttöystävän ja harrastuksen väliltä.

”Intel pyrkii tehostamaan energiankulutusta” siis meinaako tää sitä että varmasti tarvitaan uusia ydinvoimaloita. vai pitäisikö olla:”Intel pyrkii alentamaan energiankulutusta”

5. (ja muillekin)
4 vaihtoehtoa
1. Venaa sitä intelin uberprossua ”se” tanassa
2. Ei osta ihan sitä uusinta niin jää ”siitä” tyttöystävälle/vaimollekin nousuu.
3. Hankkii elämän ja pitää tyttöystävän kanssa hauskaa(ei mee se jäykistely prossuun/näyttikseen).
4. Miettii todella syvällisesti, mihin tarviin viimeistähuutoa olevan prossun jne..
Tuli vaan mieleen näin yökkönä :-)

@5

Samaa tuli mietittyä.
Tämän julkaisulla hyvin sitten pilataankin ne vähät Bulldozerin saavuttamat hyödyt, ja parhaat prosessorit maksavat taas mansikoita kilpailun puuttuessa.

AMD:llä menee luultavasti vuosia ennenkuin saavat noita 22nm prosessoreita edes kehitysasteelle, samalla kuin Intel jo julkaisee niitä paraikaa.

@4. Tätä ihmettelin hieman itsekin :/ Se on hommattava kai sitten i7 jos haluaa päivitystä :(

Tosiaankin olisi melko huolestuttavaa, jos AMD ei pystyisi kilpailemaan muutamaan vuoteen Intelin kanssa ”kukkulan kuninkuudesta”. Eli ei suomeksi pysty valmistamaan huippusuorituskykyisiä prosessoreja, vaan vain niitä, jotka on sitten joka murottajan kakkosvaihtoehto.

Totta kai kannattaa julkaista mikäli katsotaan kuluttajan kannalta ja mikäli oikeasti saavutetaan nuilla uusilla 3D-transistoreilla nuinkin hyvä prosentuaalinen tehoetu samalla pitäen kulutuksen alempana – tosin se riippuu miltä kannalta asiaa katsoo. Jos bisneksen kannalta, niin silloinhan Intelin ei näitä kannata julkaista ennen kuin joltain _toiselta_ valmistajalta tulee tuote mikä pystyy kilpailemaan näiden kanssa. Toivonkin, että AMD:n tulevat prosessorit olisivat hyvin kilpailukykyisiä nykyisiä Intelin tekeleitä vastaan, niin saataisiin kilpailua markkinoille. Kaikkihan tietää, että tällä hetkellä Intel on markkinoilla se 1. vaihtoehto.

Mikäli Intelin mainospuheet nuista parannuksista pitävät paikkansa, niin ehdottomasti on päivittämisen arvoinen kapistus.

ei tartte julkaista ennen kun ei ole kilpailijaa,vakavaa sellaista?

Muropaketin uusimmat