Täysin käyttökelpoisia MacBookeja päätyy romuksi ikävän ongelman vuoksi

27.01.2023 17:42 Muropaketin toimitus

Applen aktivointilukituksen vuoksi merkittävä määrä täysin käyttökelpoisia MacBookeja joutuu jatkuvasti romuksi tai purettavaksi varaosiksi.

Monille kelpaisi varmasti pari kolme vuotta vanha täysin käyttökelpoinen MacBook. Valitettavasti nykyisellään merkittävä määrä käytettyjä mutta edelleen täysin toimintakykyisiä MacBookeja joutuu kierrätykseen, sillä Applen aktivointilukitukset estävät niiden aktivoinnin uusille omistajille, kertoo Vice.

Jos vanha omistaja, kuten uusiin kannettaviin vaihtava yritys tai oppilaitos, toimittaa kierrätykseen suuren määrän kannettavia, on todennäköistä että mukana on ainakin muutamia edelleen edelliselle omistajalle lukittuja MacBookeja. Jos vanhaa omistajaa ei saada avaamaan lukitusta, ei lukitusta ole ainakaan nykyisellään mahdollista kiertää, ja kannettava päätyy joko kokonaan romuksi tai parhaassakin tapauksessa varaosiksi.

Näin esimerkiksi kohtalaisen tuoreita M1-järjestelmäpiireillä varustettuja MacBookeja joudutaan tuhoamaan, sen sijaan että ne saisivat vielä uuden kodin.