Tekoäly ChatGPT läpäisi arvostetun MBA-tutkinnon – professori uskoo liiketalouden opiskelun nyt muuttuvan

29.01.2023 09:50 Muropaketin toimitus

Professori vaikuttui ChatGPT:n kyvyistä, sillä se läpäisi MBA-tutkinnon. Käytössä oli ChatGPT:n uusi versio GPT 3.5.

Pennsylvanian yliopistossa tutkittiin ChatGPT-tekoälyn kykyjä. Sille annettiin läpäistäväksi arvostettu liiketalouden MBA-tutkinto.

ChatGPT onnistui läpäisemään kokeen arvosanalla, joka oli välillä B- ja B. Professori Christian Terwiesch piti merkittävänä ChatGPT:n kykyä automatisoida joitakin korkeasti palkattujen tietotyöntekijöiden, kuten analyytikkojen, johtajien ja konsulttien tehtäviä.

Tekoäly osasi tehdä tehtäviä ainakin prosessianalyysin parissa, ja sen selitykset olivat Terwieschin mukaan niin ikään ”erinomaisia”. Se osasi myös muokata vastauksiaan ihmisen antamien vihjeiden perusteella.

Tekoäly ei kuitenkaan ole vielä täydellinen, jos se on koskaan, sillä se teki myös alokasmaisia virheitä. Terwiesch huomautti, että ChatGPT ”tekee toisinaan yllättäviä virheitä suhteellisen yksinkertaisissa kuudennen luokan matematiikan tasoisissa laskelmissa”.

Huolimatta tekoälyn epätäydellisyydestä, Terwiesch uskoo tekoälyteknologian muuttavan kauppakorkeakoulujen koulutusohjelmia. Hän arvelee kokeiden merkityksen vähenevän, ja yhteistyön ihmisten ja tekoälyn välillä lisääntyvän. Professori uskoo koulutehtävien kuten ”kirjoita viiden sivun essee” vähentyvän.

Opetussuunnitelmiin saattaisi hänen mukaansa tulla enemmän ”todellisen maailman päätöksentekoprosessien simulointia, luovan ongelmanratkaisukyvyn harjoittelua, opetuksen tuottavuuden parantumista ja paljon muuta”.