UUSIMMAT

Tesla vaihtaa leiriä – Intelin suorittimet syrjään ja AMD tilalle

01.12.2021 12:13 | Muropaketin toimitus

Tesla aikoo kallistua AMD:n puoleen myös Tesla Model Y -sähköautoissaan. Kyseisten autojen tietoviihdejärjestelmät saavat jatkossa potkua AMD:n Ryzen APU -suorittimista.

AMD:n suorittimilla varustettuja Tesla Model Y -malleja on saatavilla ainakin vielä tässä vaiheessa vain Kiinan markkinoilla  – ja vain autojen Performance-malleissa. Jossain vaiheessa Tesla kuitenkin vaihtanee myös muissa maissa AMD:n suorittimiin.

Model X- ja Model S -malleissa Tesla on jo siirtynyt AMD:n Ryzen APU -suorittimiin. Ne tarjoavat myös RDNA2-arkkitehtuuriin perustuvan suorituskykyisen näytönohjaimen.

Vanhemmissa autoissaan Tesla käytti Nvidian järjestelmäpiirejä, mutta vaihtoi kolme vuotta sitten Intel Atom -suorittimiin. Ei ole täyttä varmuutta siitä, miksi Tesla haluaa vaihtaa AMD:hen, mutta ainakin Elon Musk kehui niiden suorituskykyä, ja sanoi tietoviihdejärjestelmien tehojen riittävän pelaamiseenkin. Haittapuolena AMD:n 7 nanometrin viivanleveyden suorittimia on ainakin tällä hetkellä heikosti saatavilla.