UUSIMMAT

Thermalrightin passiivinen HR-22-prosessoricooleri vihdoin kauppoihin

29.10.2013 11:14 | Juha Kokkonen

HR-22

Thermalright on julkaissut vihdoin uuden HR-22-huippumallinsa, jota se esitteli ensimmäistä kertaa jo lähes vuosi sitten. Kyseessä on suurikokoinen ja passiivijäähdytteinen prosessoricooleri, joka on suunniteltu hyödyntämään kotelon omia tuulettimia. Coolerin luvataan jäähdyttävän AMD:n ja Intelin viimeisimmät high-end-prosessorit pelkkää kotelon ilmanvaihtoa hyödyntäen. HR-22:n ulkomitat ovat 150 x 120 x 159 mm ja paino 1120 grammaa.

HR-22:n rakenteen suunnittelussa Thermalright kertoo käyttäneensä DPAS-periaatetta (Directed Passive Airflow System), jolla on pyritty suljetun kotelon luonnollisen ilmavirran optimaaliseen hyödyntämiseen. Näihin suunnitteluyksityiskohtiin liittyy mm. optimoitu ripaväli, ilmavirran suuntaus rivaston sisällä, maksimoitu pinta-ala, kallistettu epäskeskeinen sijainti prosessoriin nähden sekä pienet pystysuuntaiset Airflow Tunnel -kanavat.

HR-22

Alumiininen jäähdytysrivasto koostuu 35 lamellista, joiden paksuus on 0,5 mm ja väli suurehko 2,8 mm. Rivasto on yhteydessä kupariseen pohjaelementtiin kahdeksalla kuuden millimetrin lämpöputkella. Rakenne on kallistettu niin, että se on lähempänä kotelon takapaneelin tuuletinta sekä kauempana muistipaikoista.

HR-22 on yhteensopiva kaikkien nykyaikaisten Intel- ja AMD-suoritinkantojen sekä useimpien micro-ATX-, ATX- ja E-ATX-emolevyjen kanssa. HR-22:n hinnoittelusta tai saatavuudesta ei ole vielä tarkkaa tietoa.

Thermalright HR-22 -tuotesivu