Uusimmat

Tietoja ja kuva ECS:n Llano-emolevyistä

18.05.2011 12:29 Ville Suvanto

AMD on toimittanut Llano-koodinimellisiä APU-piirejä jo puolitoista kuukautta, mutta virallinen julkaisu on odotettavissa vasta loppukuusta. ECS ei ole kuitenkaan odottanut niin pitkään, vaan on julkaissut sivuillaan tietoja tulevista A75-tuoteperheen Llano-emolevyistä ja lisäksi saksalaiselta PC Games Hardware -sivustolta löytyy kuva samaisen yrityksen A75F-A-emolevystä.

ECS:n sivut sisältävät tietoja kolmesta emolevymallista, joissa kaikissa on käytössä Hudson-D3-piirisarja ja tuettuina ovat A-tuoteperheen FM1-prosessorikannalliset APU-piirit. A75F-A on ATX-kokoluokan emolevy, josta löytyy neljä DDR3-muisti-, neljä USB 3.0- ja viisi Serial ATA 6 Gb/s -liitintä sekä yksi PCI Express x16 -liitin. Kuva paljastaa, että emolevyssä on lisäksi PCI Express x16 -kokoinen liitin, joka toimii x4-nopeudella, kaksi PCI Express x1 -liitintä sekä kolme PCI-liitintä. Emolevy ei ole varustettu kahdeksanpinnisellä lisävirtaliittimellä, vaan nelipinnisellä, ja kuva paljastaa selvästi FM1-prosessorikannan yhteydessä käyttöön otettavan uudenlaisen aiempaa avonaisemman coolerin kiinnityskehikon.

A75F-M on microATX-kokoinen ja se on edellä mainittujen ominaisuuksien valossa yhdenmukainen A75F-A:n kanssa, mutta Serial ATA 6 Gb/s -liittimiä on viiden sijaan kuusi kappaletta. Toinen microATX-malli on A75F-M2, joka vastaa A75F-M:ää, mutta DDR3-muistiliittimiä on ainoastaan kaksi kappaletta.

ECS, Lehdistötiedote

PC Games Hardware, AMD Llano: Elite Group Introduces First FM1-Main Board (Google Translate)

Muropaketin uusimmat