UUSIMMAT

Tietotekniikkajättejä syytetään musiikkipiratismista – ”massiivinen piratismioperaatio”

25.05.2019 09:15 | Muropaketin toimitus | 2

Vuonna 1986 menehtyneen säveltäjä Harold Arlenin perikunta on haastanut Applen, Amazonin, Googlen, Microsoftin ja Pandoran piratismista oikeuteen. Arlenin käsialaa on muun muassa kappale Over the Rainbow.

Syytösten mukaan yritykset ovat mukana ”massiivisessa musiikkipiratismissa”, joka kattaa yli 6000 tapausta. Arlen sävelsi kuuluisia kappaleita 20th Century Foxin elokuviin sekä Broadway-musikaaleihin. Over the Rainbow kuultiin aikoinaan Ihmemaa Oz -elokuvassa, josta Arlen voitti Oscar-palkinnon.

Raportoidusti kappaleesta on tarjolla epävirallisia versioita esimerkiksi Apple Music -palvelussa sekä Amazonin nettikaupassa. Kanteessa väitetään, että palvelut rikkovat tekijänoikeuksia myymällä luvattomia versioita heidän omistamastaan musiikista.

Perikunta hakee korvauksia sekä tekijänoikeusrikkomuksista että asianajajille maksetuista palkkioista.

Keskustelu

Joo joo tiedän tossa oli just yksi muija 30 v ollut asunnottomana. Missä vika? Systeemissä?

No perkele, kun ei järjestelmät toimi niinkuin pitää! Tottakai sitä isot tietotekniikka jätit alkaa funtsimaan semmoisia laitteistoja, jotka oikeasti toimii eikä bugita joka saakelin jutun takia tai jos bugittaa niin ainakin toimii, eikä kaatuile kokoajan kun duuneja pitäisi tehdä!

Taitaa olla näitä tutuiksi tulleita tekijänoikeus trolleja. Käsittääkseni kovereiden tekeminen on edelleenkin täysin sallittua toimintaa, samoin kun niiden levittäminen.

Muropaketin uusimmat