UUSIMMAT

Tietoteknisten tuotteiden kysyntä ylittää tarjonnan, eikä helpotusta ole luvassa – piiripula kestänee vuoteen 2022 saakka

27.02.2021 19:45 | Muropaketin toimitus

Piiritoimitukset eivät näillä näkymin tule helpottamaan vielä tänä vuonna. Parempia aikoja on luvassa aikaisintaan joskus ensi vuoden puolella.

Piirivalmistuksen ongelmat kuten raaka-aineiden saatavuus, suuri piirien kysyntä sekä entistä monimutkaisemmat valmistusprosessit vaikuttavat siihen, että tällä hetkellä kysyntä ylittää tarjonnan markkinoilla. Tilanne vaikuttaa TechSpotin mukaan melkeinpä kaikkiin markkinoihin, jotka ovat riippuvaisia piirivalmistajien tarjonnasta – näitä ovat esimerkiksi PC-markkina ja autoteollisuus.

Taiwanilainen TSMC teki tammikuussa päätöksen, että valmistuksessa prioriteetiksi aiotaan siirtää autoteollisuuden tarpeet. Tämä saattaisi tarkoittaa entistä heikompaa näytönohjainten ja suorittimien saatavuutta.

MarketWatchin mukaan piirivalmistajien tuotteiden tarjonta on tällä hetkellä 10-30 prosenttia alempana kuin tuotteiden kysyntä. Normaalitilanteen saavuttamiseen saattaa mennä 1,5 vuottakin. Ongelma on kaiken lisäksi menossa kevään aikana huonompaan suuntaan ennen kuin toimitusvaikeudet alkavat helpottamaan.

Kerroimme aiemmin Taiwanin vesipulasta, joka on viimeisin esiin noussut hidaste piirivalmistuksessa.

Muropaketin uusimmat