Uusimmat

Tilanne kiristyy pienemmillä ATIn yhteistyökumppaneilla

31.08.2006 18:02 Ville Suvanto

Sapphire Technologyn, maailman suurimman ATIn näytönohjainten toimittajan, korkea-arvoinen johtohenkilö on kertonut, että lopulta ATIn yhteistyökumppanit, mukaan lukien toissijaiset näytönohjainvalmistajat, saattavat joutua jättämään markkinat. Syyksi tähän tarjotaan ATIn omistuksen siirtymistä prosessorimarkkinoista paremmin tunnetulle AMD:lle.

”AMD-ATI-kauppa on loistava Sapphiren kannalta. Vahvat ATIn yhteistyökumppanit tulevat selviytymään ja se saattaa johtaa siihen, että jotkin pienemmät tekijät joutuvat jättämään markkinat. ATIlla on tällä hetkellä 16 yhteistyökumppania, joista se tarvitsee ehkä ainoastaan viittä”, kertoi Sapphiren markkinaosaston varapresidentti Adrian Thompson.

Sapphiren kuukausittainen näytönohjainten valmistusmäärä voi saavuttaa 1,8 miljoonan rajan ja itse asiassa usein jopa yltää tähän lukemaan. Tähän asti yritys on valmistanut ainoastaan ATIn grafiikkapiireillä varustettuja näytönohjaimia, mutta Sapphiren toimitusjohtaja on ilmoittanut, ettei näe NVIDIA-näytönohjaimien valmistusta täysin pois suljettuna mahdollisuutena.

X-bit labs, Sapphire Predicts Second-Tier ATI Partners Leave the Market