Uusimmat

Tilastoja kiintolevyjen kestävyydestä

13.11.2013 22:54 Ville Suvanto

Useampi meistä on jossain vaiheessa kokenut kiintolevyn rikkoutumisen ja datan häviämisen tuhkana tuuleen. Valmistajat ilmoittavat MTBF-arvon, jolla viitataan keskimääräiseen vikaantumistaajuuteen suuressa mittakaavassa, mutta nämä ovat ainoastaan valmistajien esittämiä lukuja. Verkkopohjaisia varmuuskopiopalveluja tarjoava Backblaze-yritys on julkaissut nyt mielenkiintoisen raportin kiintolevyjen vikaantumisista, jossa tilastot peilaantuvat suoraan todellisesta käytöstä.

Tilastojen perustana on 25 000 kiintolevyä viiden vuoden aikajänteellä. Ratkaisevimpia näyttäisivät olevan ensimmäiset kolme kuukautta ja ensimmäisen puolentoista vuoden aikana kiintolevyistä hajosi 5,1 prosenttia. Seuraavan 1,5 vuoden aikaan hajosi enää 1,4 prosenttia kiintolevyistä ja kolmen vuoden jälkeen osuus nousi 11,8 prosenttiin. Lähes 80 prosenttia kiintolevyistä oli toimintakuntoisia neljän vuoden käytön jälkeen.

Kuluttajan näkökulmasta tilastoista tekee mielenkiintoisen se seikka, että Backblaze on käyttänyt kuluttajille suunnattuja kiintolevyjä, eikä kalliimpia ja kestävämpiä yritysmarkkinoille kohdistettuja kiintolevyjä.

Backblaze, How long do disk drives last?

Muropaketin uusimmat