UUSIMMAT

Tim-Berners Lee myi NFT:nä World Wide Webin perustan lähdekoodin – Mikko Hyppönen löysi koodista virheen

03.07.2021 21:21 | Muropaketin toimitus

Modernin Internetin keksijänä pidetty Tim Berners-Lee myi alkuperäisen World Wide Web -lähdekoodinsa Sothebyn huutokaupassa noin 4,6 miljoonan euron hintaan. Huutokaupasta tienaamansa rahat hän aikoo lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.

NFT-kaupan yhteydessä ostaja sai 9555 riviä koodia, joka on kirjoitettu vuosina 1990-1991, 30 minuuttia pitkän animaation, joka visualisoi koodin kirjoittamista, digitaalisen julisteen koodista ja Berners-Leen kesäkuussa 2021 kirjoittaman digitaalisen kirjeen, jossa hän käsittelee keksintöään. Materiaalissa on on ainakin HTML:n (Hypertext Markup Language), HTTP:n (Hyper Transfer Protocol) ja URI:n (Uniform Resource Indentifier) lähdekoodi.

Berners-Lee vertasi NFT-teknologiaa signeerattuun kirjaan. Hän sanoi arvelleensa olevan hauskaa tehdä signeerattu kopio ensimmäisen nettiselaimen alkuperäisestä koodista.

Myytävässä materiaalissa oli ainakin video-osiossa virhe. Tietoturva-asiantuntija ja F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen huomautti kulmasulkeiden olleen väärin esitetty. On jo spekuloitu, nostaako vai laskeeko virhe materiaalin arvoa.

Huutokaupassa myytävä materiaali oli NFT (non-fungible token) -merkitty. Voit lukea tarkemmin NFT:stä täältä: Kryptomaailman uusin hullutus on NFT – ”leimatut” tuotteet ovat hirmuhintaisia – Muropaketti.com