UUSIMMAT

Trump hyväksyi TikTokin ja Oraclen välisen sopimuksen – mukana myös Walmart

21.09.2020 13:15 | Muropaketin toimitus

Bytedancen ja Oraclen välisen TikTok-kaupan toteutumisesta on ollut epäselvyyttä. Donald Trump on nyt hyväksymässä sopimuksen.

Yhdysvaltain hallinto on vaatinut kiinalaisen Bytedancen omistaman TikTokin toiminnalle yhdysvaltalaista omistajaa, sillä TikTokin on väitetty olevan turvallisuusuhka. TikTok on kuitenkin järjestelmällisesti kieltänyt tietojen luovuttamisen Kiinan hallinnolle.

Nyt on joka tapauksessa syntymässä sopimus Bytedancen ja yhdysvaltalaisten yritysten Oraclen ja Walmartin välille. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on antanut sopimukselle hyväksyntänsä.

– Molemmat yritykset osallistuvat TikTok Globalin listautumista edeltävään rahoituskierrokseen, jossa ne voivat ottaa jopa 20 prosentin kumulatiivisen osuuden yrityksestä, TikTok tiedotti.

– Säilytämme ja laajennamme TikTok Globalin pääkonttoria Yhdysvalloissa, tuoden samalla 25 000 työpaikkaa ympäri maata, TikTok jatkoi.

Oracle ottaa haltuunsa 12,5 prosentin osuuden perustettavasta TikTok Global -yrityksestä Walmartin saadessa haltuunsa 7,5 prosenttia. Yrityksen pääkonttori sijoitetaan Yhdysvaltoihin, ja se tarjoaa TikTok-palvelun Yhdysvalloille ja suurimmalle osalle muuta maailmaa. Yrityksen hallitukseen valitaan viisi yhdysvaltalaista jäsentä, ja yritys listataan yhdysvaltalaiseen pörssiin.

TikTok-sovelluksen keräämä data lepää Oraclen palvelimilla Yhdysvalloissa, jotta huoli vakoilusta Kiinan nimiin laantuisi. Aiempien tietojen mukaan Oraclella on myös pääsy TikTokin lähdekoodiin.  Yhdysvaltain hallinto on väittänyt, että TikTok saattaisi seurata liittovaltion työntekijöiden ja urakoitsijoiden liikkeitä, kerätä henkilökohtaista informaatiota kiristysmielessä sekä vakoilla yrityksiä.

TikTokia on kritisoinut aiemmin tänä vuonna muun muassa Redditin toimitusjohtaja Steve Huffman. Yhdysvaltain armeijassa ja laivastossa puolestaan kehotettiin lopettamaan sovelluksen käyttäminen valtion omistamissa puhelimissa.

Muropaketin uusimmat